Boks

Gabriela Vencl ispala u osmini finala od prvakinje Kosova, a Ante Milković od snažnog Armenca

Drugog dana natjecanja na Europskom juniorskom prvenstvu u Montesilvanu (Italija) nastupilo je dvoje hrvatskih predstavnika – Gabriela Vencl i Ante Milković – i oboje nisu uspjeli proći u sljedeću rundu natjecanja, piše na službenoj stranici HBS-a.

Mlada boksačica Davida iz Koprivnice, Gabriela Vencl u kategoriji do 57 kg nije se uspjela plasirati u četvrtfinale EP-a u Montesilvanu.

Gabriela je u osmini finala izgubila od reprezentativke Kosova Suele Canolli jednoglasnom odlukom sudaca u sve tri runde.

Naša mlada prvakinja u debitantskom nastupu na EP-u nije uspjela pronaći odgovor za nižu, ali bržu i eksplozivniju prvakinju s Kosova koja je brzim prodorima probijala gard i plasirala munjevite kombinacije.

Čim je Gabriela pokušala otvorenije odgovoriti i preuzeti inicijativu bila je kažnjena brojanjem u finišu prve, a onda i na početku treće runde, no hrabro je izdržala i završila meč do kraja.

Solinjanin Ante Milković (BK Salona) izgubio je meč prvog kola u kategoriji do 70 kg od Armenca Yeranosa Ohanyana prekidom u drugoj rundi.

Milković je u prvoj rundi pokušao prednjom rukom na distanci držati agresivnog i nižeg reprezentativca Armenije koji je nametnuo ritam i stalne napade. Ante se povlačio i uspijevao je zadržavati nalete Armenca, a prvu rundu izgubio je podijeljenom odlukom 4:1.

Na početku druge runde Armenac je probio Milkovićev gard, prisilio ga na prvi nokdaun, uskoro i drugi i sudac u ringu prekinuo je meč.

Ante Milković peti je hrvatski boksač koji je završio nastup na Europskom juniorskom prvenstvu (Lucas Mirković, Matija Berend, Danijel Đukić i Šime Čerina ispali su prvog dana), a Gabriela Vencl je prva naša boksačica koja je izgubila u prvoj borbi.

U rekordnoj i vrlo jakoj konkurenciji 353 najboljih juniorki i juniora iz 32 države u 13 muških i 13 ženskih kategorija (rođeni 2006. i 2007. godine) ostala su nam u borbi za medalje još četvorica juniora i pet juniorki.

Odgovori

Back to top button