Boks

Boksački meč između Hrvatske i Italije održat će se u listopadu na Poljudu

U Splitu, u dvorani Boksačkog kluba Torcide na Poljudu, od 17. do 23. listopada 2022. godine održat će se zajedničke pripreme seniorskih reprezentacija Hrvatske i Italije, piše na službenoj stranici HBS-a.

U subotu, 22. listopada 2022. za završetak zajedničkih priprema bit će organiziran i međudržavni susret reprezentacija Hrvatske i Italije.

Talijanske boksače u Split dovodi direktor nacionalnih selekcija Roberto Cammarelle, proslavljeni talijanski olimpijac i jedan od najtrofejnijih europskih boksača.

Za vrijeme boravka u Splitu Roberto Cammarelle održat će 21. listopada 2022. predavanje na splitskom Kineziološkom fakultetu u suradnji s prof.dr.sci. Sašom Krstulovićem, članom Izvršnog odbora HBS-a i Stručne komisije EUBC-a.

Zajedničke pripreme i reprezentativni meč Hrvatska – Italija nastavak je dugogodišnje vrlo uspješne i plodne suradnje Hrvatskog boksačkog saveza i Talijanske boksačke federacije, a zahvaljujući kojoj su hrvatski boksači česti gosti u vrhunskom Nacionalnom boksačkom centru u Asizu.

Talijani su bili gosti Splita i BK Torcide i lani u ožujku 2021. godine kada je na Gripama organiziran sjajan međusobni susret reprezentacija, i to u nepovoljnim uvjetima u vrijeme pandemije i mjera protiv covida, a talijanski boksači trenirali su i tada u BK Torcidi na Poljudu i oduševili se toplim prijemom i uvjetima.

Hrvatsku će na pripremama i reprezentativnom meču zastupati:

do 57 kg: Bilostotskyi Rostyslav

do 60 kg: Patrik Licul, Tadej Černoga

do 63.5 kg: Filip Poturović, Ivan Božac

do 67 kg: Marin Jelačić, Dorjan Marko, Deni Alagić

do 71 kg: Krešimir Petar Knežević, Marijan Vujević

do 75 kg: Noa Ježek, Petar Pavčec

do 80 kg: Antonio Grabić, Dmytro Rybalko

do 86 kg: Marko Ramljak, Matej Uremović, Nikica Radonjić, Vito Košar

do 92 kg: Marko Čalić, Ivica Bertić

iznad 92 kg: Marko Milun

Izbornik: Kristijan Hodak

Odgovori

Back to top button