Boks

VIDEO Alen Babić poručio navijačima: To je razlog zašto idem u rovove

Alen Babić (11-0) uspješno je odradio svoj najteži ispit u karijeri. Hrvatski boksač je sinoć u londonskoj O2 Areni jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Poljaka Adama Balskog i osvojio WBC-ov Silver pojas.

Poljski borac je dvaput uzdrmao Alena, a posebno je ozbiljno bilo na kraju devete runde kada ga je Adam udario nakon sirene.

No Babić je hrabro ušao u desetu, posljednju rundu i odboksao hrabro do kraja meča.

Balski je vidio svoju priliku te je krenuo svom silinom, no nije uspio rušiti srčanog Alena, koji je već bio na rezervama snage.

Rovinjaninu je to bila prva profesionalna borba u deset rundi, sve svoje mečeve je dosad pobjeđivao nokautom.

Našem boksaču treba odati priznaje i za nevjerojatnu izdržljivost. A unutar borbe pokazao je i izvjesnu novost, prednji i zadnji direkti na kojima je insistirao trener Pijetraj.

Tom pobjedom Babić je postao prvi izazivač bridgerweight kategorije, te je nakon meča prozvao svjetskog prvaka Kolumbijca Oscara Rivasa.

Savage je ponovio kako se prvenstveno bori da svojim navijačima pruži ovakve mečeve, te im je putem Instagrama poručio:

– Svi moji ljudi, volim vas. Bio je ovo je***i rat, a mi smo pobijedili. To je razlog zašto svaki put idem u rovove, prelijep razlog – rekao je Alen Babić te poljubio svoju djevojku Klaru, te dodao:

– Volim vas i sve u Ujedinjenom Kraljevstvu, učinio bih sve za vas. Pogledajte, imam pojas. Hvala vam svima, bez vas ovo nema vrijednosti ni značaja.

Odgovori

Back to top button