Boks

Izbornik Hodak zadovoljan formom boksača uoči EP-a

Petorica hrvatskih predstavnika otputovali su u glavni grad Armenije Erevan na Europsko prvenstvo za seniore, piše na službenoj stranici HBS-a.

Hrvatsku će na Europskom prvenstvo seniora predstavljati:

do 63.5 kg: Matteo Komadina (BK Rijeka)

do 67 kg: Marko Zeljko (BK Salona Solin)

do 71 kg: Petar Cetinić (BK Rijeka)

do 80 kg: Luka Plantić (BK Salona Solin)

do 86 kg: Damir Plantić (BK Salona Solin)

Vode ih izbornik seniorske reprezentacije Kristijan Hodak i trener Tomislav Bašić.

Predstavljat će nas i međunarodni sudac Edi Gustin iz Rijeke.

Svi putnici su iz dva kluba – BK Rijeke (Matteo Komadina, Petar Cetinić i trener Kristijan Hodak), te iz solinske BK Salone (Marko Zeljko, Luka Plantić, Damir Plantić i trener Tomislav Bašić).

Zbog problema s ozljedama neposredno uoči puta na Europsko prvenstvo otpao je prvak u superteškoj kategoriji +92 kg Marko Milun iz Leonarda zbog ozljede kralježaka.

Već ranije su zbog ozljeda otpali i naši odličnici s Europskog prvenstva U-22 u Poreču, zlatni Gabrijel Veočić (75 kg) i brončani Noa Ježek (71 kg).

Upravo je prvak Europe U-22 Gabrijel Veočić (21) bio i najuspješniji hrvatski reprezentativac na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Beogradu (peto mjesto – tri pobjede i poraz u četvrtfinalu od svjetskog prvaka Kubanca Hernandeza).

Zbog ozljede na Europsko prvenstvo nije mogao putovati ni Puljanin Marko Čalić u teškoj kategoriji do 92 kg.

U nedjelju, 22. svibnja 2022. naši boksači saznat će imena protivnika u ždrijebu i raspored natjecanja koja počinju od ponedjeljka, 23. svibnja 2022.

Izbornik Kristijan Hodak rekao je uoči polaska iz Zagreba:

– Dečki su odradili odlične pripreme i svi u vrhunskoj formi odlaze na Europsko prvenstvo. Sve su to iskusni dečki s međunarodnim iskustvom i svi su vrlo konkurentni u svojim kategorijama. Na prvom mjestu su to svakako olimpijac Luka Plantić u poluteškoj i iskusni Damir Plantić u međuteškoj kategoriji. Matteo Komadina dokazao se lani i na Svjetskom prvenstvu u Beogradu, a raduje povratak na veliku scenu Marka Zeljka. I najmlađi Petar Cetinić (22) sjajno se pripremio i može u ring protiv bilo koga na Europskom prvenstvu. Žao nam je što se ozlijedio Marko Milun koji je predano trenirao i pripremao se za EP, a na sparinzima u talijanskom Asizu pokazao je da se može nositi s vrhunskim boksačima u superteškoj kategoriji i sigurno bi konkurirao za medalju. Gabrijel Veočić već je dokazana svjetska klasa i možemo samo poželjeti da se svi ti naši ozlijeđeni boksači čim prije oporave i vrate u ring.

Svi naši reprezentativci otputovali su u optimističnom raspoloženju u Armeniju i s nestrpljenjem očekuju ždrijeb u nedjelju, 22. svibnja i početak borbi u ponedjeljak, 23. svibnja 2022. Svi žele postići najviše i najavili su povratak s medaljama.

Hrvatski boksači uoči puta. Foto: HBS

Odgovori

Back to top button