Boks

Vedran Marelja srušio protivnika u stilu Tysona i dobio nagradu za najbolji nokaut MTK-ove priredbe

Nakon dvije godine bez ijedne priredbe u profesionalnom boksu, prva priredba u organizaciji MTK ZAGREB pod okriljem HSPBS u potpunosti je ispunila očekivanja i pod veoma teškim uvjetima bez gledatelja zbog epidemioloških mjera.

Uz veliki požrtvovni volonterski rad članova kluba pod palicom MTK Zagreb gym managera Luke Pupeka, iako govorimo o ‘maloj priredbi’, imali smo kvalitetan show i dekoraciju od deset profesionalnih mečeva nekoliko izuzetno atraktivnih i kvalitetnih borbi koje su u potpunosti opravdale cjelokupni trud.

HSPBS u suradnji s profesionalnim savezom BiH za ovu priliku dao dio najkvalitetnijih sudaca gdje neki imaju EBU, WBC i WBO internacionalne licence ( Zvonko Rukavina iz Hrvatske, Amer Numanović iz BiH i Rifo Kamberović iz Hrvatske ) te su svi rezultati opravdani i kvalitetno provedeni.

Dio priredbe je bio rezerviran za jedan javni sparing u amaterskom boksu u 3×3, gdje je Gabrijelu Veočiću zbog poteškoća u pronalaženju protivnika u zadnji tren uskočio predstavnik iz Mađarske koji ipak nije bio spreman parirati izvrsnom Veočiću i sparing je prekinut već u prvoj rundi.

Glavni sponzor priredbe WARRIOR SPIRIT posebno je dodijelio dvije financijske nagrade:

Vedran Marelja iz Zagreba u teškoj kategoriji je dobio nagradu za najatraktivniji nokaut priredbe gdje je već u 25 sekundi prve runde u stilu Mikea Tysona jednim eksplozivnim i preciznim krošeom teško nokautirao svog protivnika iz Mađarske koji je pao kao pokošen i tek nakon 15-ak sekundi uz liječničku pomoć došao k sebi bez vidljivih posljedica!

Alban Morina iz Petrinje u srednjoj kategoriji je u svom profesionalnom debiju dao izuzetan meč protiv opasnog protivnika iz Mađarske i tek u jednom žestokoj izmjeni udaraca u drugoj rudi uspio preciznim krošeom poslati svog protivnika na pod, koji je vidno uzdrman želio nastaviti ali je sudac u ringu procijenio da bi bilo preopasno mladom boksaču dozvoliti nastavak meča. Ovim debijem Morina je nagrađen za najatraktivnijeg boksača večeri na ponos svom treneru Stjepanu Božiću.

MTK Zagreb Fight Night. Foto: Instagram (MTK Zagreb)

Od ostalih mečeva treba posebno istaknuti četiri meča:

U kruzer kategoriji u svom prvom profi debiju Petar Nosić iz Ljubuškog (BiH) je pobijedio izuzetno čvrstog protivnika iz BiH (s prebivalištem u Njemačkoj) u četiri runde i iako ga je dva puta prisilio na brojanje nije uspio završiti meč prije planiranih rundi.

U super srednjoj kategoriji, velika nada MTK Zagreb, Bruno Knježević je u svom četvrtom profesionalnom nastupu upisao uvjerljivu četvrtu pobjedu tehničkim nokautom već u prvoj rundi i ozbiljni je kandidat za profesionalnu titulu prvaka Hrvatske.

U poluteškoj kategoriji, velika nada iz BiH Enid Numanović je upisao 22 pobjedu u isto toliko mečeva protiv jednog izuzetno čvrstog i opasnog protivnika Attilu Korosa iz Mađarske gdje su oba boksača mogla prikazati svoj arsenal i meč odvesti na bodove u šest rundi. Ovo je bio odličan test za Numanovića i priprema za napad na neku od prestižnih internacionalnih titula u nadolazećem razdoblju.

Glavni meč večeri je bio rezerviran za sigurno najboljeg slovenskog boksača nakon velikog šampiona Dejana Zaveca – Andrej Bakovič iz Ljubljane i člana MTK Zagreb gyma je u polusrednjoj kategoriji morao odraditi svih šest rundi protiv izuzetno iskusnog Karolyja Lakatosa iz Mađarske iako je svog protivnika prisilio jednom na brojanje ali ga nije uspio pobijediti prekidom prije isteka šeste runde.

Ipak, ovo je bio dobar test nakon dugog vremena bez meča jer je i Andrej Bakovič u skorom vremenu u kombinaciji da se bori za jednu od prestižnih internacionalnih titula.

‘Management MTK Zagreb odličnom organizacijom te timom perspektivnih (Marelja, Morina, Jelčić i Knježević) i već afirmiranih (Bakovič) boksača te ponukan izuzetno pozitivnim dojmovima svih prisutnih među kojima su i sponzori HSPBS i MTK GLOBAL, planiraju organizirati seriju priredbi pod imenom MTK Zagreb Fight Night u Zagrebu ali i širom Hrvatske’, piše u izvještaju HSPBS-a, uz zahvalu:

‘Veliko hvala svim sponzorima priredbe, WARRIOR SPIRIT, FEED THE BEAST, PLINOTEHNIKA, GT PROSPERITAS, KLEMM SECURITY, ICY BAR, SE-MI HOTEL bez kojih ovo ne bi bilo moguće’.

Odgovori

Back to top button