Kick & Thai

Alistair Overeem se vraća u kickboxing, potpisao je za Glory

Nizozemski borac 41-godišnji Alistair Overeem je nakon devet godina raskinuo suradnju s UFC-om. Kako se još nije namjeravao umiroviti dobivao je ponude, a on je odlučio prihvatiti ugovor s Gloryjem. Demolition Man se tako odlučio vratiti u kickboxing, u sportu gdje je postigao svoje prve velike uspjehe.

Naime, Nizozemac je imao uspješnu kickboxing karijeru, imao je deset pobjeda, četiri meča je izgubio, ali i osvojio K-1 naslov.

‘Izuzetno smo uzbuđeni što je Alistair Overeem potpisao za Glory. Alistair je jedan od najsvestranijih i najcjenjenijih teškaša svih vremena. To je povijesni dan ovog sporta, ali i jedan od najvažnijih za fanove Gloryja. Slijede nam borbe koje svi žele vidjeti’, piše u priopćenju Gloryjeva predsjednika Pierrea Anduranda.

Overeema čeka opasno društvo, a među njima su Rico Verhoeven, Badr Hari, Benjamin Adegbuyi, Jamal Ben Saddik, Levi Rigters i najbolji hrvatski kickboksač Antonio Plazibat.

Nizozemska borilačka zvijezda je UFC-u stigao do borbe za naslov, ali je okršaju protiv Stipe Miočića izgubio nokautom.

Overeem se borio i s Cro Copom 2008. godine, ali je borba prekinuta nakon što je Nizozemac nekoliko puta nesportski udario Mirka.

Odgovori

Back to top button