Boks

Usykov promotor i dalje misli kako je borba protiv Furyjem malo vjerojatna: Rok je ovaj tjedan

Usykov promotor Aleksander Krasjuk i dalje je sumnjičav oko dogovora za meč kojim bi se ujedinili pojasevi prvaka teške kategorije.

Borba između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka najavljena je za 29. travnja na Wembleyju, no Krasjuk vjeruje kako Britanac želi odgoditi datum meča ili čak odustati od borbe.

Nakon što je Usyk prihvatio raspodjelu honorara 70-30 u Furyjevu korist, mnogi su fanovi bili uvjereni kako će se obje strane brzo dogovoriti.

No ništa se više od toga se nije dogodilo. Jedino je Fury izbio još jedan uvjet, a to je da se iz ugovora izbaci klauzula o revanšu.

– Nisam previše uvjeren da ćemo uskoro imati meč. Rok je ovaj tjedan, a već smo trebali dobiti prijedlog ugovora. Trebat će neko vrijeme da ga pregledamo i vidim što je sve unutra. Ne znam. Ovaj je tjedan definitivno krajnji rok za sve nas – kazao je Aleksander Krasjuk i dodao:

– Ali dobra je stvar što oba borca ​​tvrde kako žele tu borbu. Znam kako Usyk to želi 500 posto. On ne traži Tysona Furyja nego WBC-ov pojas – onaj kojim želi popuniti svoju kolekciji.

Krasjuk je još jednom ponovio kako sumnja u Furyjevu iskrenost i da on uopće ne želi borbu.

– Dojam je kako se on ne želi boriti. Izbjegava meč. Do jučer nije trenirao, a do meča je ostalo još samo pet tjedana – istaknuo je Aleksander Krasjuk i podvukao:

– Premda tvrdi da mu je to dovoljno, ali kako bi se prvak mogao pripremati za tako veliki teškaški meč u samo pet tjedana? Izgubio je osjećaj za blefiranje. Ne zvuči realno. Nema trenera, nema sparing partnera, ima infrastrukturu u trening kampu što je stvarno komplicirano izvesti. Teško da ćemo za najavljeni datum imati meč.

Odgovori

Back to top button