Ostalo

Mateo Matteoni i Domagoj Begonja europski prvaci u jiu-jitsu

Puljanin Mateo Matteoni i Vinkovčanin Domagoj Begonja osvojili su zlatnu medalju na Europskom prvenstvu za mlađe uzraste u jiu-jitsu koje se održalo u francuskom Verquinu.

Mateo je postao europski prvak za borce do 18 godina u kategoriji iznad 81 kilograma.

– Europsko zlato stiglo je u Istru, Pulu i njegov klub JJK Lotus. Kao jedini teškaš u reprezentaciji Matteoni je imao četiri borbe i četiri pobjede – kazao je otac i trener Aleksandar Matteoni za portal Istra24.hr.

Mateo je imao zahtjevne protivnike iz Grčke, Rumunjske i Francuske te se neporažen popeo na najviše postolje.

Uz podršku članova kluba i ostalih reprezentativaca najveću podrški su mu pružili treneri Aleksandar Matteoni i Goran Vorkapić.

A zlatom se okitio i Domagoj Begonja. Mladi Vinkovčanin je europski prvak za borce do 16 godina u kategoriji do 73 kilograma.

Na putu do trona pobijedio je Rumunja Raula Alexandrua Maiera, pa Grka Georgiosa Dimitriosa Makrisa, a onda je u finalu svladao Belgijca Aminea Abdoula.

– Sretan sam, presretan… Ovo je zlato za moje Vinkovce i moj klub Vinkovačke rode! Bilo je teško, naporno, neizvjesno, ali ustrajan rad s mojim trenerima se isplatio. Hvala svima na podršci, mojim roditeljima, prijateljima, klupskim kolegama, trenerima… – kazao je Domagoj Begonja za portal Vinkulja.hr, te dodao:

– Još sam pod adrenalinom, pomalo možda i nesvjestan što sam ovdje napravio. Mislim da je ovo prva europska zlatna medalja koja dolazi u Vinkovce.

Podršku u Verquinu su mu uz borilište pružali treneri Miro Erkapić i Domagoj Maslać, a s tribine i otac Tomislav.

No hrvatski reprezentativci polučili su još uspjeha na ovom EP-u. Josip Kupina (U16) osvojio je srebro, a broncama su se kući vratili Nora Filić (U16), Rubi Bosnić (U18), Jakov Matišić, Teo Vuletić (obojica U18), te Vlado Blažević (U21).

Najuspješniji su bili reprezentativci Grčke koji su osvojili 26 zlatnih, 22 srebrne i 34 brončane medalje.

Na prvenstvu je sudjelovalo 870 natjecatelja iz 18 zemalja Europe.

Odgovori

Back to top button