Boks

U srijedu se šestero hrvatskih natjecatelja bori za medalje na EP-u u Poreču

Sedmi je dan na Europskom prvenstvu za mlađe seniore i mlađe seniorke u Poreču, bit će dosad najvažniji i najuzbudljiviji za hrvatsku reprezentaciju, piše na službenoj stranici HBS-a.

U srijedu čak šestero hrvatskih predstavnika (tri boksača i tri boksačice) borit će se za medalje u četvrtfinalima Europskog prvenstva.

Još petero naših mlađih seniora i mlađih seniorki (Matej Marton 60 kg, Mate Jukić 63,5 kg, Josip Grgić 80 kg, Lana Paljušić 57 kg i Ema Plazina 75 kg) mečeve za europska odličja imat će u četvrtak i petak, 11. i 12. travnja 2024. godine.

Prvog četvrtfinalnog dana (srijeda, 10. travnja) za odličja će se boriti boksačice:

GABRIELA VENCL (54 KG, David Koprivnica) borit će se u četvrtfinalu protiv snažne Armenke Lusyje Avetisyan. Gabriela je lani na Europskom juniorskom prvenstvu u Rumunjskoj osvojila brončanu medalju (RING B, 6. meč iza 14.00 sati)

DOROTEA VENCL (60 kg, David Koprivnica) bori se protiv Čehinje Katrin Ivanove (RING B, 10. meč iza 16.00 sati)

LANA KOVAČIĆ (70 kg, Grom Split) bori se protiv reprezentativke Srbije Anastasije Bošković (RING A, 2. meč iza 17.30 sati)

U muškoj konkurenciji borit će se tri naša teškaša (86 kg, 92 kg i +92 kg), svi na RINGU A:

JOSIP TOKIĆ (86 kg, Torcida Split) borit će se protiv predstavnika Srbije Srđana Tomića. Kaštelanin Josip, najviši hrvatski boksač (208 cm), debitant na EP-u, osvajanjem medalje postao bi prvi Torcidin boksač s velikim europskim odličjem i prvi iz Splitsko-dalmatinske županije nakon 20 godina i europske medalje Vedrana Đipala na EP-u u Puli. Prvak Srbije Tomić osvojio je broncu na Europskom juniorskom prvenstvu 2022. godine u Montesilvanu (Italija), a prošle godine bio je i pobjednik na Trofeju Sarajeva za mlađe seniore i juniore 2023. godine. (5. MEČ IZA 17.30 SATI)

ZVONIMIR ZIRDUM (92 kg, Kralj Tomislav ZG) borit će se protiv Ukrajinca Ruslana Perezhylova koji ima puno veći broj mečeva. (6. MEČ IZA 17.30 SATI)

VIKTOR SEJDIĆ (+92 kg, Kralj Tomislav ZG) borit će se protiv visokog Litavca, dvometraša Sebastiana Truchanovica. (8. MEČ IZA 17.30 SATI)

Moramo napomenuti da su svi naši teškaši Tokić, Zirdum i Sejdić debitanti na najvećoj sceni i da bi svaka pobjeda s iskusnijim suparnicima bila pravi pothvat i njihov najveći uspjeh karijere na međunarodnoj sceni.

Odgovori

Back to top button