Boks

Tom Aspinall poručio Furyju: Ngannou ti može napraviti više problema od Joshue

Svjetski boksački prvak Tyson Fury se krajem listopada u Saudijskoj Arabiji bori protiv bivšeg UFC-ovog borca Francisa Ngannoua.

Boksački meč je dogovoren na deset rundi, a ulog u toj borbi neće biti WBC-ov pojas koji je u Furyjevom vlasništvu.

Mnogi su već analizirala taj okršaj, a posljednji među njima je engleski MMA teškaš Tom Aspinall, koji će pomoći Kralju Cigana u pripremama protiv snažnog Kamerunca.

– Mnogi boksači bore se slično, ide dupli direkt, jedan-dva, pa lijevi kroše… Ne razlikuju se previše, pogotovo kad to sve prolazite još kao amater, pa stignete na Olimpijske igre. Većina se bori istim stilom – kazao je Tom Aspinall, pa dodao:

– A kada dođete pred Deontaya Wildera ili Francisa Ngannoua koji udaraju u krug i pogađaju aperkate, te su nepredvidivi, onda vas to može iznenaditi, niste na to navikli. Evo recimo da su boksali Fury i Joshua, to bi bila najlakša borba za Tysona. Najlakša borba u njegovoj karijeri, jer zna sve te poteze. Svakom je boksaču teško boriti se protiv Wildera jer samo nasumično udara veliki kružni desni kroše. Takav je i Ngannou, zato mislim da će Francis donijeti više problema Furyju nego Joshua.

Odgovori

Back to top button