Boks

George Foreman ističe kako je taj mladi nokauter budući prvak teške kategorije

Dvostruki svjetski boksački prvak teške kategorije George Foreman je uvjeren kako postoji borac koji bi mogao krenuti njegovim putem do trona u kraljevskoj diviziji.

Foreman je stekao reputaciju moćnog udarača tijekom svog uspona na vrh teškaške kategorije u sedamdesetima, te je izgledao nepobjedivo u svojih prvih četrdeset borbi.

Big George je u tih prvih četrdeset borbi u njih 37 do pobjede stigao nokautom, a 32 meča završio je u prve tri runde.

Prvak je postao 1973. pobjedom protiv Joea Fraziera tehničkim nokautom u drugoj rundi i činilo se da mogao postati najveći teškaš svih vremena, ali nije uspio u svojoj trećoj obrani naslova.

Izgubio je od Muhammada Alija u njihovom slavnom ‘Rumble in the Jungle’ obračunu.

Foreman se 1987. vratio nakon desetgodišnje mirovine, te je 1994. u dobi od 45 godina pobijedio je Michaela Moorera i po drugi put osvojio naslov prvaka teške kategorije.

Dvadeset godina nakon svoje prve vladavine postao je najstariji boksački prvak u povijesti i mnogi vjeruju kako taj rekord nikad neće biti oboren.

Nedavno je na društvenim mrežama Big George poručio kako 23-godišnji Jared Anderson ima sve kvalitete da jednog dana postane svjetski prvak u teškoj kategoriji.

Neporaženi Amerikanac ima 15 pobjeda u profesionalnoj karijeri, a do njih 14 je stigao nokautom, u 12 mečava je do trijumfa sigao nokautom u prve tri runde.

Posljednji meč je imao u srpnju kada je sudačkom odlukom pobijedio sunarodnjaka Charlesa Martina.

Odgovori

Back to top button