Boks

Chisora ne vjeruje da će Fury i Usyk uskoro dogovarati svoj meč: Hrgović bi trebao dobiti priliku

Početkom godine je dogovaran meč za ujedinjenje pojaseva prvaka teške kategorije između Tysona Furyja i Oleksandra usyka.

No pregovori su prekinuti kada se Ukrajinac povukao, jer je Kralj Cigana stalno iznosio neke nove zahtjeve.

Boksački fanovi bili su strašno razočarani takvim raspletom, Fury i Usyk okrenuli su se novim izazovima.

Fury će 28. listopada boksati protiv bivšeg UFC-ovog prvaka teške kategorije Francisa Ngannoua, a ulog u meču neće biti WBC-ov pojas.

No Usyk u ring ulazi već ovog mjeseca. Ukrajinac će 26. kolovoza u Poljskoj braniti IBF, WBA i WBO pojas prvaka protiv Daniela Duboisa.

A Hrgović je subotnjom pobjedom protiv McKeana zadržao status prvog izazivača i trebao bi biti sljedeći u redu za borbu protiv pobjednika meča Usyk – Duboisa.

Neki su se nadali kako bi Fury i Usyk nakon tih mečeva mogli dogovoriti okršaj, ali britanski boksač Derek Chisora smatra kako će sada Hrgović upasti u igru.

– Nisam siguran da će se borba između Usyka i Furya ikada dogoditi, barem ne tako brzo. Filip Hrgović je obavezni IBF-ov izazivač i vjerojatno će tražiti svoju priliku – rekao je Derek Chisora i dodao:

– Vjerujem da je tu mnogo boraca koji kao obavezni izazivači čekaju svoj red zato mislim da se ta borba neće dogoditi, a i Fury se još mora boriti protiv Ngannoua.

Odgovori

Back to top button