Boks

Oleksandr Usyk otkrio tko je po njemu najbolji ‘P4P’ boksač današnjice

U posljednje se vrijeme mnogi pitaju tko je ovom trenutku najbolji ‘P4P’ boksač, a većina dvoji između Terencea Crawforda i Naoye Inouea.

Jedan od trenutačno najboljih svjetskih boraca Oleksandr Usyk, koji će uskoro braniti pojaseve WBA, IBF i WBO prvaka teške kategorije protiv Daniela Duboisa, otkrio je tko je po njemu ‘pound-for-pound’ boksač.

– Prvi je Terence Crawford, a drugi je Naoya Inoue – rekao je ukrajinski boksač.

Mnogi se slažu s Usykom, dok drugi smatraju kako Japanac zaslužuje biti na vrhu tog poretka.

Nema sumnje da su obojica, svaki od njih osvojio više težinskih kategorija, fantastični i vrlo posebni boksači.

Zapravo, zbog dva nedavna sjajna nastupa, Inouea protiv Stephena Fultona i Crawforda protiv Errola Spencea Jr-a, mnogi stručnjaci ističu kako fanovi mogu uživati u vrhunskom boksu.

Usyka mnogi rangiraju na treće mjesto ‘pound-for-pound’ boksača današnjice, no Ukrajinac je jasno dao do znanja kako se divi vještinama i svestranoj sposobnosti Crawforda i Inouea.

Lako je moguće da se sva tri ‘P4P’ najbolja borca na svijetu još jednom pojave u ringu.

Usyk će svoja tri pojasa u teškoj kategoriji 26. kolovoza braniti protiv WBA obaveznog izazivača Daniela Duboisa.

Očekuje se kako će se Inoue u studenom boriti protiv prvaka s dva pojasa u superbantam kategoriji Marlonom Tapalesom, a zasad se jedino ne zna koji će biti Crawfordov sljedeći potez.

U kombinacijama je revanš sa Spenceom, ali to će se vjerojatno dogoditi sljedeće godine, te meč protiv Jermella Charla, koji se 30. rujna bori protiv Canela.

Odgovori

Back to top button