Boks

Splićanka Marija Malenica izgubila od američke olimpijke Rashide Ellis

Naša najiskusnija reprezentativka, Splićanka Marija Malenica (33) nije se uspjela plasirati u osminu finala Svjetskog prvenstva za žene u Istanbulu, piše na službenoj stranici HBS-a.

U meču šesnaestine finala lake kategorije do 60 kg bolja je bila Amerikanka Rashida Shakilya Ellis koja je slavila jednoglasnom odlukom sudaca u sve tri runde.

Marija je od prve minute pokušala nametnuti inicijativu i pritisnuti američku boksačicu, no kvalitetna olimpijka SAD-a iz Tokija koja je već osvojila i svjetsku medalju, bila je prebrza, odlično se kretala i pogađala u raznovrsnim serijama udaraca iz kontri, tako da je Malenica u sve tri runde bezuspješno lovila hitru Amerikanku po ringu i svaki Marijin promašaj i krivi korak kažnjavala munjevitim kombinacijama.

Nisu to bili snažni udarci koji bi nanijeli veliku štetu Malenici, većina ih je završila u bloku i Marijinom gardu, no efektne brze i raznovrsne kombinacije donosile su Amerikanki sigurnu razliku u bodovima.

Odlična Amerikanka imala je nedostižnu prednost nakon dvije runde koju je potvrdila i u završnoj.

Srčana pitbullovka Marija Malenica naletjela je na kvalitetniju suparnicu protiv koje uz sve pokušaje nije uspjela nametnuti svoj stil otvorene, žestoke borbe s puno razmjena.

Čestitke na srčanom i sportskom nastupu protiv jedne od favoritkinja za najviši plasman.

Marija Malenica tako se oprostila od nastupa na Svjetskom prvenstvu u 1/16 finala kao i dan ranije Sara Beram (63 kg) i Dea Bolanča (57 kg) koje su također u krajnje nepovoljnom ždrijebu imale nepremostive i prezahtjevne suparnice već u prvoj borbi.

Ostala nam je najjači adut, doprvakinja Europe U-22 Nikolina Ćaćić koja će se u osmini finala kategorije do 52 kg boriti u nedjelju.

Odgovori

Back to top button