Boks

Slavni trener poručio kako Daniel Dubois udara snažno kao Sonny Liston i George Foreman

Britanac Daniel Dubois pokušat će ove subote na boksačkoj priredbi u Poljskoj protiv Oleksandra Usyka osvojiti pojaseve WBA, IBF i WBO prvaka teške kategorije.

U njegovim pripremama sudjeluje i nekadašnji Usykov trener James Ali Bashir.

Legendarni boksački trener ističe kako Dubois ima snažan udarac, te ga je usporedio sa Sonnyjem Listonom i Georgeom Foremanom.

Premda je Ukrajinac za mnoge favorit u tom meču. neki smatraju kako britanski borac svojim snažnim udarcima stvoriti velike probleme Usyku.

Bashir je neko vrijeme proveo Duboisovom kampu te se sam uvjerio u njegovu moć.

Pošto je trenirao velike udarače poput Lennoxa Lewisa i Vladimira Klička može dobro procijeniti kvalitetu 25-godišnjeg britanskog teškaša.

Slavni trener je ovih dana izjavio kako dobro poznaje Usyka, te je Duboisovu sposobnost udaranja usporedio s drugim velikanima teške kategorije.

– Trenirao sam velike udarače kao što su Lennox Lewis i Vladimir Kličko, a Daniel Dubois je rangiran odmah do njih, do onih najboljih. Ima moćan udarac. Mislim da može ići do kraja s takvom snagom udarca. Ima onu moć udaranja kao što su imali Sonny Liston i George Foreman – rekao je James Ali Bashir i dodao:

– No Usyk zna udariti, ali i primati udarce. Nitko ga ne smije olako shvatiti. On je enigma.

Odgovori

Back to top button