Boks

Sjajna Sara Kos osigurala odličje, velike pobjede Veočića i Kolara

Sara Kos, boksačica Petra Zrinskog iz Zagreba i naša prvakinja u kategoriji do 64 kg osigurala je odličje i postigla vrlo vrijedan uspjeh na velikom međunarodnom AIBA turniru, 58. po redu Beogradskom pobjedniku, piše na službenoj stranici HBS-a.

Nakon uvodne pobjede nad reprezentativkom Mađarske Hamori, Sara je u četvrtfinalu pružila još bolju borbu i zasluženo pobijedila Francuskinju Thais Larche odlukom sudaca 4:1 i osvojila najmanje broncu na najjačem turniru u ovom dijelu sezonu na kojem su se okupili najbolji boksačice i boksači iz 35 zemalja svijeta.

Sara Kos će se u polufinalu boriti protiv domaće predstavnice, reprezentativke Srbije Jelene Janičijević. Srpska prvakinja do polufinala se probila pobjedom podijeljenom odlukom sudaca 3:2 nad predstavnicom Mađarske.

Sara Kos i Jelena Janičijević za finale će se boriti večeras, u nedjelju 25. travnja u 24. po redu borbi programa od 15 sati.

Olimpijska kandidatkinja Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb) zaustavljena je u četvrtfinalu protiv Bjeloruskinje Heline Brujevich. U potpuno otvorenoj i izjednačenoj borbi Nikolina nije uspjela ostvariti zamjetniju prednost i suci su preglasavanjem 3:2 pobjednicom proglasili Bjeloruskinju. Nije nevažno spomenuti da je Nikolina na test u Beograd stigla nakon oporavka od zdravstvenih poteškoća i nije mogla biti u optimalnom izdanju.

Filip Kolar iz Čakovca, hrvatski prvak u kategoriji 69 kg u uzbudljivom, do kraja neizvjesnom meču protiv švedskog reprezentativca Petera Ahlberga ni jednog trenutka nije posustajao i na kraju je upornošću i srčanošću izborio zasluženu pobjedu podijeljenom odlukom sudaca 3:2.

Pobjeda nad kvalitetnim švedskim boksačem jedna je od najvećih na međunarodnoj sceni mladog Kolara, a za medalju na Beogradskom pobjedniku borit će se protiv Rusa Alisa Šarihova. Ruski boksač je u isto tako neizvjesnoj borbi slavio nad Moldavcem Bozorovom podijeljenom odlukom 3:2.

Kolar protiv Šarihova boksa u četvrtfinalu u nedjelju, 25. travnja u petoj borbi programa od 15 sati.

Sjajnu pobjedu izborio je i naš prvak u kategoriji 75 kg Gabrijel Veočić (Brod). Poletni Veočić dominirao je u meču protiv prvaka Bugarske Simeona Čamova i uvjerljivo i zasluženo slavio jednoglasnom odlukom sudaca 5:0.

Bugarin je daleko iskusniji boksač od Gabrijela, jer još 2016. godine uspješno je nastupio na Olimpijskim igrama u Riju, no Veočić je srčano stavio meč pod kontrolu i prisilio bugarskog prvaka na uzmak. Veočić će se u četvrtfinalu za medalju boriti protiv snažnog ruskog reprezentativca Nikite Voronova koji je u prvoj borbi podijeljenom odlukom sudaca 3:2 pobijedio Engleza Richardsona.

Gabrijel Veočić protiv Rusa Voronova za medalju i polufinale boksa također danas, u nedjelju 25. travnja u devetoj borbi popodnevnog rasporeda od 15 sati.

Mladi Nikoleto Grdović iz Zadra u kategoriji 81 kg odboksao je vrlo dobro protiv iskusnijeg boksača, čvrstog Crnogorca Petra Marčića. U izjednačenom meču Grdović nije bio u podređenoj ulozi, a suci su podijeljenom odlukom 4:1 prednost dali Crnogorcu.

U nedjeljnom programu, 25. ožujka na Beogradskom pobjedniku predstavit će se Hrvati u četvrtfinalu u najtežim kategorijama – Kristijan Duje Gaćina (Gladijator Zagreb) u teškoj kategoriji 91 kg protiv iskusnog Rusa Timura Gamzatova, a naš glavni adut, olimpijski kandidat u superteškoj kategoriji +91 kg Marko Milun (Leonardo) u četvrtfinalu ima više nego zahtjevan meč protiv ruskog reprezentativca Maksima Babanina.

Milun i prekaljeni ruski superteškaš Babanin, nositelj medalja s europskih i svjetskih prvenstava, borit će se u devetoj borbi nedjeljnog programa.

Odgovori

Back to top button