MMA

Usman nakon trijumfa protiv Masvidala: Najbolji sam na svijetu

Kamaru Usman je nokautom u drugoj rundi pobijedio Jorgea Masvidala i obranio UFC-ov naslov prvaka u velter kategoriji. Nigerijac je tako potvrdio da je jedan od najboljih boraca. Usman je do trijumfa stigao na UFC 261 priredbi koja je održala pred 15.000 navijača VyStar Veterans Memorial Arene u Jacksonvilleu, bila je to njegova 18. pobjeda u nizu i četvrta obrana naslova.

– Jeste li tražili nasilje… Prošlo je vrijeme kada sam bio ekstremno nervozan zbog borbe. Jorge, zbog tebe sam napredovao – kazao je Kamaru Usman i dodao:

– Natjerao me da usavršim svoj arsenal, a ja još uvijek napredujem. Držao sam se trenerovih uputa. Trenutačno sam najbolji ‘pound-for-pound’ borac na svijetu.

Masvidal je imao priliku uzvratiti Usmanu za lanjski poraz kada je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca, ali u tome nije uspio.

– U 50 profesionalnih borbi dosad nikada nisam bio nokautiran i to boli. Usman mi je pokazao nešto čega nije bilo u prvoj borbi. Nisam tada osjetio snagu njegovih udaraca – kazao je Jorge Masvidal i dodao:

– To se dogodi kada ste pretjerano samouvjereni. Mislio sam da ćemo više hrvati. Iznenadio me i svaka mu čast na tome.

Odgovori

Back to top button