Boks

Arijan Gorički nastavio uspješan niz, do nove pobjede stigao prekidom u šestoj rundi

Hrvatski boksač Arijan Gorički je na priredbi u Rastatt u kategoriji do 57 kilograma pobijedio Gruzijca Iliju Beruashvilija. Zagrepčanin je pobijedio tehničkim nokautom u šestoj rundi. Tim je trijumfom Arijan došao do omjera 8-0, te želi do kraja godine imati barem još četiri borbe. Cilj mu je ući među prvih 150 boksača u svojoj kategoriji.

Arijan je opisao kako je izgledao njegov meč protiv gruzijskog boksača.

– Ilia me iznenadio svojim čudnim stilom. Trebalo mi je neko vrijeme da mu se prilagodim. Odmah je napao i krenuo s glavom naprijed i tako mi u drugoj rundi otvorio posjekotinu na arkadi. Dobio je više samopouzdanja i počeo udarati – kazao je Arijan Gorički i dodao:

– To je prvi put da mi je puknula arkada, bio sam zadovoljan kako sam to podnio. Plašio sam se da sudac ne bi prekinuo borbu zbog krvi, nije srećom.

Hrvat je od treće runde počeo dominirati…

– Tada sam krenuo prema Beruashviliju i počeo ga pogađati čistim udarcima u bradu i tijelo, vidio sam da ne može izdržati taj ritam. U petoj rundi mu je sudac oduzeo bod zbog stalnog držanja. Kasnije sam ga nekoliko puta dobro pogodio u jetru te je kleknuo da dođe do zraka. Sudac je prekinuo borbu – istaknuo je Arijan Gorički i zaključio:

– Žao mi je što nije nastavio, mislim da mi je nedostajala još jedna runda da borbu završim pravim nokautom. Beruashvili me iznenadio koliko je mogao primiti udaraca. Tijekom borbe osam puta me pogodio glavom. Svakog protivnika želim nokautirati, bilo u prvoj ili u zadnjoj rundi, cilj je uvijek isti. Beruashvilia nije uspio nokautirati niti europski prvak Vincent Legrand.

Odgovori

Back to top button