Boks

Sjajan susret između Hrvatske i Češke na otvorenom u Gradcu pred 2000 gledatelja

Gradac u Makarskom primorju bio je domaćin prekrasnog boksačkog spektakla na otvorenom u kojem su snage odmjerile izabrane selekcije Hrvatske i Češke u kategorijama juniora, mlađih seniora i seniora, piše na službenoj stranici HBS-a.

Oko ringa na glavnoj rivi u Gradcu natiskalo se i do dvije tisuće ljudi, a prošlo je i mnogo više domaćih i stranih turista koji su se zadržali i pogledali barem neke od 10 kvalitetnih i uzbudljivih mečeva.

Hrvatsku selekciju vodili su treneri juniorske reprezentacije Hrvoje Pečarić i Stanko Ninčević uz asistenciju klupskih trenera Marijana Brnića (BK Grom) i Jaroslava Podmsterchika, ukrajinskog stručnjaka u BK Saloni.

Posebno su u fokusu bili mečevi naših juniorskih reprezentativaca koji se pripremaju za Europsko prvenstvo u Italiji i koji su uoči mečeva u Gradcu odradili sedmodnevne pripreme u Solinu.

Za našu selekciju odličan borbeni meč pružio je i mladi Ukrajinac u Saloni Rastik Belostovskij.

Vrlo dobre mečeve s kvalitetnim suparnicima i vrijedne pobjede za Hrvatsku upisali su juniorski reprezentativac Lukas Mirković (do 57 kg), Torcidin reprezentativac Šime Čerina nakon žestoke i napete borbe osvojio je bod za neodlučen ishod s Čehom Ručkom, Daniel Đukić iz Slavonskog Broda suvereno je pobijedio suparnika, a pogotovo mlađi seniori Matija Berend iz BK Ronin prekidom, te Ivan Delić iz BK Salone.

Organizator sjajnog boksačkog događaja u jedinstvenom mediteranskom ugođaju i savršene promocije boksa kao jakog turističkog aduta bio je Hrvatski boksački savez uz punu potporu općine Gradac i Turističke zajednice, a na inicijativu predsjednika HBS-a Bone Bošnjaka.

Novi susret hrvatskih boksača s Česima koji se već tradicionalno pripremaju u Dalmaciji bit će u srijedu, 24. kolovoza u Drveniku.

Rezultati revijalnog susreta Hrvatske i Češke:

KADETKINJE

54 kg: Amelie Lantova – Julie Polednikova 0:2

JUNIORI:

70 kg: Ante Milković (Salona) – Denis Porubsky 0:2
57 kg: Lukas Mirković (Pula) – Mario Rafael 2:0
80 kg: Daniel Đukić (Radnički Brod) – Korlar 2:0
iznad 80 kg: Šime Čerina (Torcida) – Filip Ŕučka 1:1

MLAĐI SENIORI:

60 kg: Matija Berend (Ronin) – Danijel Letter 2:0 (prekid 1. runda)
75 kg: Ivan Delić (Salona) – Manny Hildago 2:0

SENIORI:

71 kg: Marijan Vujević (Grom Split) – Erik Suhy 0:2
60 kg: Rastik Belostovskij (Salona) – Jan Kročil 0:2
67 kg: Luka Peraica (Salona) – Patrik Stefan 0:2

Mečeve su sudili iskusni dalmatinski suci, doajeni Martin Tadić, Jozo Gabrić i Žarko Mladin kojima su uručene posebne plakete HBS-a, a predsjednik HBS-a Bono Bošnjak posebna priznanja uručio je i predstavnicima domaćina Davoru Andrijaševiću i Jeleni Mateljak, općini Gradac i Turističkoj zajednici.

Posebno priznanje uručeno je treneru češke reprezentacije Daliboru Frolichu koji tradicionalno dovodi najbolje češke boksače na treninge i pripreme u Drvenik.

Odgovori

Back to top button