Boks

Usyk komentirao Joshuinu reakciju nakon meča: Emotivno je reagirao, ali sve je u redu

Oleksandr Usyk je i u revanšu bio uspješniji od Anthonyja Joshue. Ukrajinski borac je u glavnoj borbi boksačkog spektakla u Saudijskoj Arabiji pobjedom Britanca i obranio WBA, WBO, IBF i IBO pojas prvaka teške kategorije.

Joshua je teško prihvatio poraz, prvo je bacio pojaseve, pa je tražio nekakav obračun, a onda je ljutito napustio ring.

Onda se odjednom okrenuo i vratio u ring, uzeo je mikrofon i krenuo u obračun s kritičarima.

Govorio je o svojoj prošlosti, te povremeno stao i tražio ovacije za Usyka.

Joshuino je ponašanje (možete pogledati u videu na dnu teksta) i ukrajinskom teškašu bilo pomalo čudno, ali nije pokazivao nikakvu ljutnju prema suparniku.

– Nisam razmišljao o tome što je govorio kada je bio tako deprimiran. Vrlo je emotivno reagirao, ali sve je u redu. Trebali smo samo izmijeniti nekoliko riječi – kazao je Oleksandr Usyk i dodao:

– Prihvaćam sve što je dobro rekao o meni, ali ih ne uzimam k srcu, jer želim ostati skroman. Nisam od onih koji se hrane komplimentima. Onog koji se uzdiže, Bog će prizemljiti. Onaj koji je prizemljen, Bog će ga uzvisiti.

Prvak je još jednom iskazao poštovanje Joshui.

– Prevladale su ga emocije i u jednom trenutku je pokazao agresivnom prema nekima iz mog tima. No ne bih mu savjetovao da se obračunava s njima, jer većina njih su snažni ulični borci. Ja imam 20 pobjeda, a neki od njih imaju 25 i to nokautom – objasnio je Oleksandr Usyk.

Ukrajinski boksač želi meč protiv Tysona Furyja za ujedinjenje titula.

– Svaki dan sanjam o tome. Prebit ću Furyja – kazao je Oleksandr Usyk, te istaknuo kako se posebno raduje što se pojasevi vraćaju u Ukrajinu:

– Moj trijumf je i pobjeda Ukrajine. Ljudi podcjenjuju što se tamo događa, otvorite oči. Ukrajinci nikad ne odustaju i na koncu pobijedimo. Samo nam treba nešto više vremena. A Putin to radi, jer misli da je snažan, ali zapravo nije. On je pravi slabić.

A Joshuinu reakciju nakon meča protiv Usyka pogledajte u videu:

Odgovori

Back to top button