Boks

Zhangov trener ljutit na suce: Hrgović nije je zaslužio pobjedu, Zhilei bi se trebao boriti za naslov

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Zhileija Zhanga i osigurao mjesto obveznog izazivača u borbi za pojas IBF-ova prvaka.

Hrgović je u prvoj rundi pao na koljena, a kada je ustao, sudac mu je brojao. Tu je Kinez dobio bodovnu prednost koju je Filip u nastavku uspio preokrenuti u svoju koristi.

No Hrgović nije prestajao udarati, te je tijekom meča zadao ukupno 705 udaraca, čak dvostruko više od Zhanga, koji je prijetio iz kontranapada.

Kada se pogleda službena statistika može se vidjeti kako je Filip uputio više značajnijih udaraca (208) od Zhanga (154).

No publika u Džedi je stekla drukčiji dojam, te je nakon proglašenja pobjednika počela zviždati.

Posebno je ljutit Zhangov trener Shaun George, koji zahtijeva pokretanje istrage protiv sudaca tog meča:

– Borbu je bilo vrlo lako presuditi. Ja sam izračunao kako je bilo 115:112 za Zhileija jer je u sedam rundi bio uspješniji od Filipa – kazao je Zhangov trener i dodao:

– U prvoj rundi je morao dobiti dodatni bod zbog brojanja. Protiv sudaca koji su presudili u korist Hrgovića treba pokrenuti istragu. Obojica su bili odlični, ali poštenje treba biti na prvom mjestu. A ta odluka nije poštena. Zhilei je zaslužio pobjedu i trebao bi se boriti za svjetski naslov, a ne Hrgović.

Odgovori

Back to top button