Boks

Sara Kos protiv Francuskinje za medalju, u ringu Nikolina i trojica Hrvata

Prvog dana natjecanja na 58. međunarodnom AIBA turniru Beogradski pobjednik, koji je u glavnom gradu Srbije od 22. do 28. travnja 2021. okupio elitu svjetskog boksa u muškoj i ženskoj konkurenciji iz 35 zemalja, od tri hrvatske predstavnice pobjedu je upisala sjajna Sara Kos (Petar Zrinski Zagreb) u kategoriji 64 kg, piše na HBS-u.

Sara je vrhunski, u jakom tempu odradila meč protiv Mađarice Luce Hamori i velikom borbenošću zasluženo slavila odlukom sudaca 4:1. Danas, u subotu, 24. travnja borit će se u četvrtfinalu za medalju protiv Francuskinje Thais Larche u trećem meču popodnevnog programa koji počinje u 15 sati.

Olimpijska kandidatkinja Marija Malenica (Pit Bull Split), kojoj je nastup u Beograd trebao biti glavna provjera za olimpijske kvalifikacije u lipnju, brzo se oprostila od turnira porazom od Čileanke Valentine Bustamante. Izjednačeni meč u kojem je Marija možda previše taktizirala suci su podijeljenom odlukom 4:1 dodijelili Čileanki. Očito su i intenzivne pripreme posljednjih dana, jer naše boksačice su se pod vodstvom izbornika Ante Matasa deset dana uoči turnira pripremale i punom snagom trenirale u Beogradu, uzele danak za iznenađujući Marijin poraz već u uvodnoj borbi.

Dea Bolanča (Pit Bull Split) u kategoriji 57 kg izgubila je jednoglasnom odlukom sudaca 5:0 od Čehinje Lenke Bernardove.

U istoj kategoriji 57 kg u ring u subotu, 24. travnja izlazi naša druga olimpijska kandidatkinja Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb) u 17. borbi popodnevnog programa od 15 sati. U četvrtfinalu kategorije 57 kg bori se protiv Bjeloruskinje Heline Brujevich. .

Među konopce će u subotnjem programu i trojica hrvatskih boksača (svi osim teškaša Kristijana Duje Gaćine i superteškaša Marka Miluna).

Hrvatski prvak u kategoriji 69 kg Filip Kolar (Čakovec) borit će se za ulazak u četvrtfinale protiv Šveđanina Petera Ahlberga. Njihov meč na rasporedu je kao osamnaesti u popodnevnom programu od 15 sati.

U kategoriji 75 kg naš prvak Gabrijel Veočić (Brod) borit će se za četvrtfinale protiv prvaka Bugarske Simeona Čamova u prvoj borbi drugog dijela popodnevnog programa, oko 20 sati.

U poluteškoj kategoriji 81 kg Nikoleto Grdović (Zadar) boksat će u osmini finala protiv reprezentativca Crne Gore Petra Marčića u trećoj borbi drugog dijela programa.

Svi imaju respektabilne suparnike i mečevi u vrhunskoj svjetskoj konkurenciji bit će veliko iskustvo za naše mlade boksače, a svaka pobjeda na vrlo kvalitetnom AIBA turniru Beogradski pobjednik bit će lijepi uspjeh.

Odgovori

Back to top button