Kick & Thai

Pulska Arene je u svibnju domaćin najboljim hrvatskim borcima u tajlandskom boksu

Pula će 22. svibnja biti domaćin 20. prvenstva Hrvatske u tajlandskom boksu. Vodstvo saveza koje je predvodio predsjednik Mario Franić ovog je tjedna bilo u Puli na završnom dogovoru sa Savezom tajlandskog boksa Istarske županije, koji će biti izvršni organizator prvenstva Hrvatske.

Domaćini priredbe, dopredsjednik Senad Ramakić, Denis Vojniković te najbolji istarski borac Teo Mikelić predstavili su planirana događanja tijekom vrhunskog vikenda tajlandskog boksa koji će se održati u legendarnoj pulskoj Areni.

– Obišli smo i dio klubova, koji djeluju u Istarskoj županiji, prezadovoljni smo viđenim. Sve ovo što se događa u Istri veliki je korak u razvoju tajlandskog boksa. A samo prvenstvo Hrvatske u Areni bit će neviđeni spektakl, i ovim putem pozivam borce da se spremaju, jer će prvenstvo Hrvatske biti važan kriterij u izboru reprezentacije za odlazak na velika natjecanja. Svi imaju prigodu, a u reprezentaciji će biti samo najbolji – kazao je predsjednik HSTB-a Mario Franić.

Predsjednik Franić očekuje više natjecatelja nego što ih je bilo na prošlom državnom prvenstvu u Zadru na kojem je sudjelovalo stotinjak boraca iz petnaestak kluba.

– Vjerujem kako ćemo imati više prijava nego na zadnjem natjecanju u Zadru. Poslije priredbe održat ćemo i gala večer na kojoj će se predstaviti borci iz drugih zemalja. Svakodnevno nas zovu iz Slovenije, Crne Gore, Srbije, Češke… Mnogi žele doći u Pulu. Imat ćemo niz seminar i popratnih događaja – dodao je Mario Franić te nastavio:

– Prvenstvo ćemo vjerojatno održati bez gledatelja. No popravi li se epidemiološka slika i stožer dopusti gledateljima da prisustvuju natjecanju, onda će ulaz biti besplatan.

Posebno je sretan što je grad dopustio da se natjecanje održi u Areni.

– Dobili smo Arenu na korištenje i na tome sam im jako zahvalan. I ubuduće ćemo dobiti jedan dan tijekom ljeta kako bi organizirali natjecanja u tajlandskom boksu za promociju borilačkog sporta – istaknuo je predsjednik HSTB-a Mario Franić.

Odgovori

Back to top button