Boks

Sara Kos najbolja boksačica, u vrhunskom meču svladala Mariju Malenicu

U ŠRC Višnjik u Zadru završeno je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore U-22, mlađe seniore i za žene u svim dobnim skupinama, piše na službenoj stranici HBS-a.

Olimpijka Nikolina Ćaćić u nižoj kategoriji od dosadašnje, do 52 kg, potvrdila je dominaciju i osvojila novu titulu. U finalu koje joj je poslužilo i kao generalna proba za Europsko prvenstvo U-22 u Poreču, sigurno je pobijedila upornu i čvrstu Anamariju Cvrk iz Kutine.

U finalu do 57 kg još jedna kandidatkinja za EP U-22 u Poreču mlada Dea Bolanča iz splitskog Pit Bulla u oštroj i bespoštednoj borbi podijeljenom odlukom izgubila je od iskusne Maje Šarić iz Marjana (a pod vodstvom trenera Yousufa Hasana).

Do 60 kg zlato i srebro podijelile su djevojke iz splitskog Groma Jelena Došen i Marijela Brnić.

Najbolji ženski meč prvenstva pružile su dvije prvakinje i reprezentativke u kategoriji do 63 kg – pobjednica Sara Kos (BK Petar Zrinski) pod vodstvom trenera Pere Tadića u sjajnoj borbi na europskoj razini pobijedila je iskusnu Mariju Malenicu koja od prošle godine živi i trenira u Londonu za profesionalne mečeve.

Sara Kos je odličnom taktikom i kretanjem izbjegavala nalete pitbullove Marije Malenice, kontrirala i pogađala precizno iz protuudara i zasluženo pobijedila srčanu i žestoku Malenicu koja je izgarala i hrabro jurišala do kraja.

Sara Kos proglašena je i najboljom boksačicom Prvenstva Hrvatske i pobjednički pehar uručio joj je general Marijan Mareković, savjetnik Predsjednika RH Zorana Milanovića i predsjednik BK Petar Zrinski.

Do 75 kg Ana Stojanović iz Pit Bulla, još jedna kandidatkinja za nastup na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču pobijedila je klupsku kolegicu Mariju Milić.

Dvije Splićanke borile su se i u finalu kategorije do 82 kg – putbullova Lucija Bilobrk svladala je Antoniju Knezović iz Torcide Split što je još jedan veliki uspjeh mladog splitskog kluba koji postaje uspješan i u ženskoj konkurenciji.

Odgovori

Back to top button