Boks

Josh Taylor spornom odlukom pobijedio Jacka Catteralla koji poručuje: Ukrali ste mi snove

Škotski boksač Josh Taylor (19-0) je na subotnjoj priredbi u Glasgowu podijeljenom odlukom sudaca pobijedio izazivača Engleza Jacka Catteralla (26-1) i tako zadržao pojaseve u superlakoj kategoriji (WBA (Super), WBC, IBF i WBO).

Prema sudačkim karticama (114-111, 112-113, 113-112) pobjedu je odnio Taylor, no ta je odluka naišla na osudu i vjerojatno će se o njoj dugo govoriti.

Naime, neporaženi Jack Catterall je tri godine čekao priliku boriti se za naslov. Borba za pojas(eve) obećana mu je nekoliko puta, a potom je bio izigran, sve do sada, kada mu je ponuđena borba protiv Taylora.

Catterallu su davali male šanse u meču protiv Škota, no ono što je pokazao u prvih šest rundi je bilo za posebnu pohvalu.

Englez je prvu polovicu meča nadboksao suparnika, a u osmoj je Taylora poslao u nokdaun.

U završnici borbe Josh je preuzeo inicijativu, ali je malo tko vjerovao da mu je to dovoljno za preokret.

No suci su vidjeli drukčije te su dvojica bodovala u korist Škota, a jedan je bio za engleskog borca.

Catterall je nakon sudačke odluke bio vrlo ljutit, dok je Taylor izjavio kako je dovoljno učinio za trijumf.

– Nije ovo bila moja najbolja borba, ali sam sto posto dovoljno učinio za pobjedu. Imao sam veliki pritiska što se moglo primijetiti i prvoj polovici meča. I Jack je bio jako dobar – kazao je Josh Taylor.

Mnogi su osudili rezultat sudačkog bodovanja, te je većina složna kako su suci darovali pobjedu domaćem boksaču.

– Jack je tri godine čekao priliku, držao se sa strane i dopustio ujedinjenje pojaseva. Napokon je dobio priliku i sjajno boksao , bio je bolji od prvaka u njegovom dvorištu. To je krađa – bjesnio je Catterallov trener Jamie Moore, te nastavio:

– Kakva se poruka šalje ljudima koji sada to gledaju. Moj 16-godišnji sin počinje boksati i kada vidi taj meč mogao bi se pitati zašto se želi uopće time baviti. Kako se čovjek može osjećati kada vjeruje da će biti okrunjen naslovom svjetskog prvaka, a onda vam ukradu taj trenutak. To je odvratno. Jacku je slomljeno srce!

Prema službenoj statistici (Compubox) Taylor je pogodio 24 posto udaraca, dok je Catterall bio točan s 23 posto.

Engleski borac je uputio 219 udaraca više (525-306), a broj pogođenih udaraca je na njegovoj strani.

Naime, Catterall je pogodio 120 udaraca (18 u tijelo), a Taylor je imao 73 udarca (31). I broj snažnih udaraca je na strani Engleza (81-57).

‘Danas sam se trebao probuditi s pojasevima. Bio sam 15 mjeseci izvan ringa, svi su me otpisali. Upropastili su mi posljednje dvije godine i sada sam napokon dobio priliku za taj meč. Sve sam žrtvovao kako bi se borio protiv jednog od najboljih ‘P4P’ boraca i održao sam mu lekciju. Za što? Boks bi se trebao sramiti, ukrali ste mi snove’, napisao je Jack Catterall u objavi na svom Instagramu.

Odgovori

Back to top button