Boks

Sara Beram treći put u nizu trijumfirala na Beogradskom pobjedniku

Hrvatska prvakinja, brončana s Europskog prvenstva 2022. i olimpijska kandidatkinja Sara Beram (BK Petar Zrinski) treći put zaredom trijumfirala je na najstarijem europskom turniru, 60. Beogradskom pobjedniku u zemunskoj dvorani Pinki, piše na službenoj stranici HBS-a.

Sara je u finalu kategorije do 63 kg uvjerljivo svladala reprezentativku Kazahstana Aknar Ichshanovu.

Naša prvakinja dominirala je u sve tri runde, držala svoj ritam i pobjeda u finalu ni u jednom trenutku nije bila upitna.

U polufinalu je također pobijedila predstavnicu Kazahstana Lauru Yessenkeldi, ali na puno teži način nakon što je izgubila prvu rundu, na kraju podijeljenom odlukom sudaca 3:2.

Čestitke Sari Beram na trećoj uzastopnoj kruni u Beogradu i treneru Damiru Stručiću (BK Petar Zrinski) na novom velikom uspjehu.

Sara je pobjedama na Beogradskom pobjedniku potvrdila da u odličnoj formi ide prema Europskim igrama i olimpijskim kvalifikacijama u Krakowu u lipnju 2023.

Hrvatska se sa 60. Beogradskog pobjednika na kojem se okupilo 200 boksačica i boksača iz 26 država vraća s jednom zlatnom medaljom Sare Beram i broncom mladog reprezentativca Petra Krešimira Kneževića (Sveti Donat Zadar).

Zadranin Knežević do vrijednog odličja u polusrednjoj kategoriji do 71 kg stigao je nakon dvije pobjede nad reprezentativcima Austrije i Maroka, a u polufinalu je podijeljenom odlukom izgubio od domaćeg predstavnika Igora Rogića.

Drugi naš debitant Gabriel Debanić (Leona Zagreb) u srednjoj kategoriji do 75 kg pobijedio je reprezentativca Tajvana, a u borbi za odličje izgubio od iskusnijeg domaćeg reprezentativca Jovana Nikolića. Mlade hrvatske boksače u Beogradu su vodili treneri Danijel Vekić i Mario Preskar.

Troje hrvatskih predstavnika (Sara Beram, Petar Krešimir Knežević i Gabriel Debanić) u jakoj međunarodnoj konkurenciji ostvarili su ukupno pet pobjeda u sedam nastupa!

Odgovori

Back to top button