Boks

Rovinj čeka veliki boksački spektakl na kojem će nastupiti najbolji domaći borci

U Gradskoj vijećnici u Rovinju gradonačelnik Marko Paliaga i tajnik Saveza sportova Grada Rovinja Roberto Krevatin primili su predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza Bonu Bošnjaka i predstavnike Boksačkog kluba Rovinj Peru i Borisa Miškovića, te Zdravka Begovića, piše na službenoj stranici HBS-a.

Tema sastanka bila je organizacija velikog boksačkog događanja u Rovinju čim epidemiološki uvjeti to dopuste uz prisustvo gledatelja, a koji bi bio u znaku i posvećen domaćim borcima. Glavni događaj bio bi prvi profesionalni meč Borisa Miškovića u superteškoj kategoriji, što bi bio i njegov premijerni nastup pred svojim sugrađanima.

Obitelj Mišković dugogodišnji je pojam borilačkog sporta u Rovinju – otac Pero je predsjednik i trener ovdašnjeg kluba, a sinovi Boris i Bojan višestruki su prvaci s brojnim i svjetskim i europskim titulama u kickboxingu i boksu.

– Boksački spektakl u kojem bi se Boris Mišković predstavio svojim Rovinjanima i svim našim gostima zaslužuje pravi dekor i publiku, a to ovisi o epidemiološkoj situaciji. Grad Rovinj i ja osobno tome ćemo dati punu podršku, a vjerujem da će to biti moguće možda već u svibnju ili lipnju. Možda bi i najbolje bilo pričekati rujan kada se slavi i dan našega grada – istaknuo je gradonačelnik Marko Paliaga.

– HBS će maksimalno pomoći organizaciji, jer dobro znamo što otac i sinovi Mišković znače za rovinjski i hrvatski borilački sport. Dovest ćemo hrvatske reprezentativce i upriličiti kvalitetne mečeve, a najljepši ambijent bio bi na otvorenom, u sklopu naše akcije “Boks na vodi” koja se već održavala duž obale. Intencija je HBS-a da se boksačka događanja organiziraju u što više naših gradova i da se naš boks raširi i predstavi uživo pred što više gledatelja, u svim krajevima Hrvatske. Naši boksači i poklonici boksa to zaslužuju, pogotovo u godini kada hrvatski boks slavi vrijedan jubilej, 100 godina od osnutka HBS-a – naglasio je predsjednik HBS-a Bono Bošnjak.

Vrlo je izgledno, a sve u skladu s epidemijskim mjerama i situacijom, da će Rovinj ovoga proljeća biti domaćin jednog od kola Hrvatske boksačke lige i HBL/mladih, a na kralju ljeta i svi se nadaju, uspješne turističke sezone, velikog boksačkog spektakla u kojem će Boris Mišković kročiti prvi put u profesionalni ring pred svojim Rovinjanima i njihovim gostima.

Odgovori

Back to top button