Boks

Marija Malenica na Svjetskom kupu u Njemačkoj

Olimpijska kandidatkinja Marija Malenica (Pit Bull Split) ovoga se vikenda, u sklopu priprema za olimpijske kvalifikacije u lipnju u Parizu, bori na Svjetskom boksačkom kupu u Kolnu, piše na službenoj stranici Hrvatskog boksačkog saveza.

Marija će u petak, 12. ožujka u polufinalu boksati protiv domaće boksačice, Njemice Lene Buchner. Izbornik ženske reprezentacije i Marijin trener Ante Matas javlja iz Njemačke:

– Mariji će to biti najbolji test za olimpijske kvalifikacije. U polufinalu je čeka vrlo kvalitetna domaća boksačica, a već to što se radi o domaćoj borkinji znači da će Marija morati biti uvjerljivo bolja da bi se plasirala u finale. U drugom dijelu ždrijeba je Brazilka Beatriz Ferreira koja se može očekivati u finalu, a uspije li Marija, borba s Brazilkom bila bi pravo kreševo i pokazatelj za olimpijske kvalifikacije. Brazilka Ferreira prva je na svjetskoj rang-listi i najbolja boksačica na svijetu u olimpijskoj kategoriji do 60 kg. Prvo moramo svakako maksimalno odraditi polufinalni meč protiv Njemice Buchner. Marija je potpuno spremna i vrlo motivirana da se pokaže u najboljem izdanju.

Eventualno finale Marija Malenica boksat će u subotu.

Odgovori

Back to top button