Boks

Razorni Josip Ćorić! Pobijedio prekidom i stigao na korak do svjetskog odličja

Josip Ćorić (19), div iz Hercegovine, strašni udarač i nokauter iz Čapljine (član BK Jokera iz Splita) i drugu je borbu u superteškoj kategoriji (+91 kg) na Svjetskom prvenstvu mlađih seniora u Poljskoj riješio prekidom. Nakon što je u prvom kolu za 90 sekundi nokautirao Moldavca Porubina, u osmini finala pobijedio je prekidom Španjolca Mohameda Larossija Ouahouha, piše na službenoj stranici HBS-a.

Ćorića, osvajača medalje na lanjskom EP mlađih seniora u Budvi, još jedna borba, ona u četvrtfinalu dijeli od svjetske medalje!

Ćorić je dominirao od prve minute protiv krupnog Španjolca, pritiskao ga i u serijama mu zadavao udarce u glavu i tijelo. Lijevim direktima probijao mu je gard, a onda zadavao razorne desne krošee ili direkte, te aperkate koji su Mohameda bacali na konopce. Španjolac je od prve runde bio na rubu prekida i pokušavao na sve načine sačuvati živu glavu.

Bezuspješno se pokušavao zaštititi od Ćorićevih serija. Hvatao ga je, bacao se u klinč, pokušavao držanjem doći do daha, ali Ćorić je neumorno pritiskao, a Španjolac je tek zbog raskrvarenog nosa dobio mali predah.

Siloviti Ćorićevi juriši nastavili su se i drugoj rundi, sudac je stalno morao opominjati Španjolca zbog držanja ili pokušaja nepravilnih, širokih udaraca, a onda mu dodijelio i javnu opomenu. Zapravo je čudo kakve je ubitačne Ćorićeve serije Španjolac izdržao na nogama.

U trećoj rundi sudac je komotno mogao (i trebao!?) ranije prekinuti neravnopravnu borbu, no u finišu je nakon učestalih opomena zbog držanja i teturanja Mohameda prekinuo meč. Španjolac je diskvalificiran, a Ćorić je još jednom oduševio i demonstrirao rijetko viđenu moć na Svjetskom prvenstvu. Na SP-u u Poljskoj dominantno je, na zastrašujuće razoran način pobijedio u dvije borbe i u četvrtfinalu će se boriti za medalju.

Nema sumnje da su Ćorićevi uvodni nastupi svima u Poljskoj utjerali strah u kosti. Gorostas iz Čapljine lomi bez milosti, izgleda moćno i nezadrživo u odnosu na konkurente.

Denis Čerepinko u poluteškoj kategoriji (81 kg) nije uspio proći prvo kolo. U šesnaestini finala izgubio je prekidom sredinom druge runde od reprezentativca Srbije Almira Memića. Čerepinko (BK Thor) hrabro je ušao u okršaj sa srpskim boksačem, no Memić je udarao brže i jače i već u prvoj rundi prisilio Čerepinka u nokdaun.

Naš reprezentativac se brzo oporavio, srčano prihvatio otvorenu borbu s Memićem, no srpski boksač udarao je brže i jače, pa je sudac u drugoj rundi još dvaput odbrojavao Čerepinku i označio kraj prekidom.

Odgovori

Back to top button