Boks

Predsjednik WBC-a brani odluku da je Ngannou zaslužio mjesto u deset najboljih na svijetu

Predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman brani odluku da je Francis Ngannou zavrijedio biti među deset najboljih boksača teške kategorije bez obzira na težak poraz prošlog petka protiv Anthonyja Joshue.

Nakon Ngannouova impresivnog boksačkog debija prošle godine u meču s Tysonom Furyjem, u kojem je zabilježio zadivljujući nokdaun u trećoj rundi protiv neporaženog svjetskog prvaka, WBC je Kamerunca uvrstio u Top 10 na svojoj ljestvici.

Bivši UFC-ov prvak je izgubio protiv Kralja Cigana podijeljenom odlukom sudaca, a sada je pretrpio mnogo teži poraz – AJ je Francisa brutalno nokautirao u drugoj rundi, a prije toga ga je još dvaput rušio.

– Sto posto ostajemo pri odluci da je zaslužio biti među prvih deset na svijetu i to na temelju činjenica. Svi su kritizirali WBC, mene, rejting komisiju – rekao je Mauricio Sulaiman u razgovoru za Sky Sports i nastavio:

– Odmah je dogovorena borba protiv Joshue i nitko ništa nije rekao. Mi ne donosimo samo tako odluke i ne gledamo koliko je tko popularan. To nije natjecanje u popularnosti. Vodimo se činjenicama i radimo prema pravilima. Ngannouovo mjesto na ljestvici je poduprto WBC-ovim pravilima što je jasno u kriterijima s rangiranja prema kojima vrjednujemo aktivnost borca ​​i u drugim borilačkim sportovima. Pa koliko smo samo muay thai boraca uvrstili na naše boksačke ljestvice.

Odgovori

Back to top button