Boks

Eddie Hearn otkrio kada bi se Joshua mogao vratiti u ring

Nakon impresivne pobjede protiv Francisa Ngannoua, mnogi se pitaju koji je sljedeći korak bivšeg dvostrukog svjetskog prvaka Anthonyja Joshue.

Britanskom boksaču bio je to četvrti trijumf u nizu kojim je potvrdio kako i dalje pripada elitnom društvu teške kategorije i spreman je ponovno dobiti priliku stići na tron.

A AJ pod novim trenerom Benom Davisonom izgleda kao razorni finišer, a dokaz tome su posljednje dvije pobjede, prekid nakon pete runde protiv Otta Wallina i brutalan nokaut u drugoj rundi protiv Francisa Ngannoua.

Joshua je prozvao Furyja, ali taj će meč zasad pričekati, jer Kralj Cigana boksa 18. svibnja s Oleksandrom Usykom u meču za ujedinjenje pojaseva svjetskog prvaka teške kategorije, a onda ih čeka i revanš.

Kako sada izgleda mega borba između Joshue i Furyja mogla bi se dogovoriti tek za 2025. godinu, a AJ do tada neće čekati i biti neaktivan. Dakle, kakav može imati plan?

Odgovor na to pitanje pokušao je dati promotor Eddie Hearn Joshuine briljantne pobjede nad Ngannouom.

– Josh stvarno želi biti aktivan, no u zadnjih 11 mjeseci imao je četiri meča. Treba se što prije vratiti pripremama, jer tijelo počinje mekšati, a onda su moguće i ozljede. Sada je imao samo dvije runde, a dug pripremni kamp – kazao je Eddie Hearn i dodao:

– Razgovarat ćemo s Freddiejem Cunninghamom, AJ-em i njegovim timom, te isplanirati sljedeći korak. Nema potreba da se u ring vraća prije kraja lipnja. Dakle, mogao bi se boriti u srpnju ili kolovozu, i onda u studenom ili prosincu? Kakav će biti Joshuin plan znat ćemo nakon 18. svibnja i meča između Furyja i Usyka.

A jedan od mogućih scenarija je svakako meč protiv Filip Hrgovića, kao prvog izazivača na IBF-ovoj rang ljestvici.

Naime, IBF je poručio kako će nakon borbe Usyk – Fury, budu li dogovorili revanš, oduzeti pojas pobjedniku, a tada bi se za upražnjenu titulu trebao boriti Hrgović i vjerojatno Joshua.

Nedavno je WBC-ov predsjednik Mauricio Sulaiman istaknuo kako podržava ideju da teška kategorija i ubuduće ima mečeve za ujedinjenje naslova.

– Anthony Joshua imao podršku WBC-a i mene da organizira dvoboj s pobjednikom borbe Usyk – Fury – rekao je Mauricio Sulaiman.

Odgovori

Back to top button