Boks

Poreč će uskoro biti domaćin EP-a U-22, to će biti najveći boksački događaj u ožujku

Europska boksačka konfederacija EUBC objavila je da je nadolazeće Europsko prvenstvo za seniore i seniorke do 22 godine u Poreču (11. do 24. ožujka) glavni boksački događaj u sljedećem periodu i da Hrvatski boksački savez ima iskustvo da to veliko natjecanje bude organizirano na najvišoj razini, piše na službenoj stranici HBS-a.

Potrebno je naglasiti da će EP U-22 u Poreču biti prvo europsko prvenstvo u lani usvojenim novim težinskim kategorijama (ukupno 25 ženskih i muških kategorija, za razliku od lanjskog EP u-22 u Rosetu (Italija) na kojem je bilo 20 ženskih i muških kategorija).

‘EUBC U-22 Europsko prvenstvo u boksu održat će se u Poreču u Hrvatskoj od 11. do 24. ožujka 2022.

Događaj će biti prvo ovogodišnje kontinentalno prvenstvo u boksu koje će slijediti ostala europska prvenstva u svim dobnim skupinama u vrlo zgusnutom kalendaru 2022. godine.

Glavni grad Zagreb bio je domaćin Europskog kadetskog prvenstva 2016. i sada se veliko europsko natjecanja ponovo vraća u Hrvatsku.

Hrvatski boksački savez ima iskustva kao domaćin da veliki događaj kao što je EUBC U-22 Europsko prvenstvo bude organizirano na najvišoj razini.

Na Europskom prvenstvu U-22 pravo nastupa imaju boksačice i boksači rođeni 2000., 2001., 2002. i 2003. godine. Natjecanje će se održati u službenih 12 ženskih i 13 muških težinskih kategorija.

U posljednjem izdanju EUBC Europskog U-22 prvenstva u Roseto degli Abruzziju u Italiji u lipnju 2021. u rasporedu je bilo ukupno 20 težinskih muških i ženskih kategorija.

Zlatne medalje na EP-u u Rosetu 2021. podijeljene su između boksačica i boksača iz Rusije, Italije, Francuske, Engleske, Njemačke, Poljske, Ukrajine, Armenije i Irske.

Na Europskom prvenstvu U-22 u Rosetu 2021. sudjelovao je rekordni broj natjecatelja iz 41 države.

Sigurnost svih sudionika, kontinuirani liječnički pregledi, socijalno distanciranje, higijenski pripravci, provjera cjepiva, nošenje maski i sve potrebne zdravstvene kontrole odgovornost su lokalnih organizatora u Hrvatskoj kako bi se rizici od covida-19 tijekom održavanja EUBC U-22 Europskog boksačkog prvenstva sveli na minimum’, piše u objavi EUBC.

U nastavku službene objave EUBC-a navodi se raspored po danima održavanja Europskog prvenstva U-22 u Poreču, te svi aktualni prvaci s prošlogodišnjeg EP-a U-22 u Rosetu, Italija.

Podsjetimo i da je upravo lani u Rosetu u svečanom dijelu EP-a EUBC nagradio Hrvatski boksački savez kao nacionalni savez s najboljim programima za razvoj i popularizaciju boksa.

Odgovori

Back to top button