MMA

Blaydes želi borbu protiv Miočića za pojas privremenog prvaka

Američki borac Curtis Blaydes već je nekoliko godina u vrhu teške kategorije, ali još uvijek borbu za pojas prvaka.

U posljednje četiri godine izgubio je samo dvije od devet borbi, od njega su bolji bili Francis Ngannou i Derrick Lewis.

Razor je zadnji meč imao lani u rujnu kada je jednoglasnom odlukom sudaca nadjačao Jairzinha Rozenstruika.

Trenutačno je na četvrtom mjestu izazivača iza Ciryla Ganea, Stipe Miočića i Taija Tuivase.

Blaydes ponovno u oktogon ulazi 26. ožujka kada se bori protiv Chrisa Daukausa. Pobijedi li u tom dvoboju, Razor bi se mogao nadati nekoj ozbiljnijoj ponudi od UFC-a.

Prvak Francis Ngannou ide uskoro na operaciju te ga čeka malo duži oporavak. Kamerunac bi se borbama mogao vratiti krajem ili početkom sljedeće godine.

Moglo bi se dogoditi da UFC u međuvremenu dogovoriti meč za privremenog prvaka. Mnogi smatraju kako bi to trebao biti meč između Stipe Miočića i Jona Jonesa, ali svoju prilik vidi i Curtis Blaydes.

– Kada osvojite privremeni pojas barem znate da vas čeka borba za naslov. To mi se sviđa. protivnik može biti Stipe Miočić ili bilo tko drugi. Rado bih se borio za naslov privremenog prvaka. I fanovima se to sviđa, jer onda se zna tko je sljedeći izazivač. Zastoj u kategoriji počeo je od prvog meča između Miočića i Cormiera. Uvijek je bilo problema s prvakom, ali na to sam naviknuo – kaže Curtis Blaydes, te ističe kako je dolazak Jona Jonesa zakompliciralo situaciju u vrhu teške kategorije:

– Rado bih gledao Henryja Cejuda protiv Alexandra Volkanovskog, on stalno o tome govori, ali još ništa po tom pitanju nije učinio. Što dulje čekaš, stariji si, sporiji i manje eksplozivan. Adesanya se želio boriti u višoj kategoriji i to je napravio. Želi li se Jones boriti u teškoj kategoriji, neka to i učini. Pa nije to tako teško. Bilo bi sve mnogo jasnije kada bi znali što planira.

Odgovori

Back to top button