Boks

Pobjede Lorene Horvat, Lane Paljušić i Ane Jukičić, finale PH-a u subotu u 16 sati

Na Pojedinačnom prvenstvu za mlađe seniore i žene u mlađim dobnim skupinama u Čakovcu, u petak je održano osam polufinalnih mečeva kadetkinja i juniorki, piše na službenoj stranici.

U subotnjim finalima nakon finalnih borbi mlađih seniora koje startaju u 12 sati u dvorani BK Čakovca, na rasporedu će biti čak 16 finalnih mečeva mladih boksačica za titule prvakinja države u kategorijama kadetkinja, juniorki i mlađih seniorki.

Mlade boksačice žestoko su se borile za plasman u subotnja finala, a u ringu su u poufinalima bile i kadetska prvakinja Europe Lorena Horvat, brončana juniorka na EP Lana Paljušić, te juniorska reprezentativka Ana Jukičić!

Europska kadetska prvakinja Lorena Horvat (Thor Bartolovec) u kategoriji do 70 kg neprikosnovenost je potvrdila prekidom u trećoj rundi protiv hrabre i odlučne Splićanke Doroteje Brnić (Grom Split) prekidom u trećoj rundi.

Brončana juniorka s EP-a Lana Paljušić (BK Petar Zrinski), učenica iz minhenske akademije Mladena Šteke, u tri je runde dominirala protiv čvrste Koprivničanke Gabrijele Vencl (David). Druga sestra Dorotea Vencl iz Davida Koprivnica prekidom se plasirala u finale do 60 kg.

Brođanka Ana Jukičić ekspresno je prekidom svladala neiskusnu Paolu Lacko iz Thor Bartolovca, dok su pravi vatromet priredile juniorke Leona Marija Jarec (Pit Bull Split) i Nina Laura Kujundžić (Arena Zagreb) s nekoliko međusobnih brojanja, a nezaustavljiva Splićanka na kraju je slavila jednoglasnom odlukom.

U finale su se prekidima plasirale Paola Ugrin (Grom Split) i Gordana Cecelja (Thor), te s uvjerljivih 5:0 Anđelina Filipović iz Kutine.

U finalima u subotu 18. ožujka nastupit će i europska juniorska prvakinja Mariela Šteko u kategoriji mlađih seniorki, dok mlađa sestra, brončana kadetkinja s EP-a Valeria Šteko nema protivnicu, te brončana kadetkinja Agata Štajcer (Kutina) i dvostruka brončana juniorka na EP-u Nika Lopac (Senj).

Čak sedam predstavnica u finalima imat će Thor Bartolovec, BK Brod četiri, a Grom Split, Pit Bull Split i Kutina po tri.

Odgovori

Back to top button