Boks

Borba između Furyja i Usyka 29. travnja dovedena u pitanje: ‘Ispričavamo se navijačima!’

Usykov tim smatra kako njihov borac nije tretiran dostojno za meč u kojem bi se ujedinili naslovi prvaka teške kategorije i kako sve konce vuče Tyson Fury.

Ukrajinac Oleksandr Usyk u borbi za apsolutnog prvaka bi na stol stavio IBF, WBO i WBA pojas, dok bi Tyson Fury donio WBC-ov pojas. Pobjednik bi osvojio sve naslove prvi put nakon Lennoxa Lewisa.

Tijekom pregovora je mnogo zapinjalo, a pomak je napravljen kada je Usyk prihvatio raspodjelu honorara 70-30 u Furyjevu korist.

Kralj Cigana i britanski promotor Frank Warren bili su uvjereni da će se borba održati 29. travnja na stadionu Wembley, a Fury je počeo trenirati.

Usykov menadžer Egis Klimas je izjavio kako je bilo mnogo igrica iza kulisa, a pogotovo kada se u pregovore uključio Furyjev američki predstavnik Top Rank.

– Sve se promijenilo kada se Top Rank više uključio u to. Još uvijek tretiraju Oleksandra Usyka kao što su to činili s Derekom Chisorom ili Dillianom Whyteom. Ponašaju se kao da je to obična Furyjeva borba u Ujedinjenom Kraljevstvu i sve mora biti po njegovim pravilima – rekao je Egis Klimas, te najavio kako će angažirati britanskog odvjetnika koji bi pomogao u pregovorima:

– Zasad čekamo, želimo angažirati britanskog odvjetnika, jer oni rade po britanskim pravilima. Mi smo autsajderi, ali ne možemo prihvatiti sve što nam dobace. Što je previše, previše je. Ta se borba može dogoditi jedino 29. travnja ili će jednostavno biti otkazana.

Egis Klimas je objavom na Twitteru također izrazio zabrinutost i poručio:

‘Ispričavamo se našim navijačima!’

Odgovori

Back to top button