Boks

Otkriven potencijalni datum i mjesto održavanja boksačkog okršaja između Joshue i Furyja

Boksački spektakl na kojem će se Anthony Joshua i Tyson Fury boriti za apsolutnog prvaka svijeta mogao bi se dogoditi 24. srpnja u Saudijskoj Arabiji, otkrio je Spencer Oliver, ali i dodao kako će datum i mjesto održavanja meča biti potvrđen do kraj tjedana.

Joshua je potvrdio kako je u nedjelju navečer dobio prvu službenu ponudu za borbu, dok je Fury za to znao dan ranije. Kralj Cigana je priznao kako će tijekom vikenda razmotriti nekoliko ponuda.

Eddie Hearn i londonski gradonačelnik Sadiq Khan složili su se kako bi voljeli da borba bude na Wembleyu, no to se zbog epidemiološke situacije s koronavirusom vjerojatno neće dogoditi. Prva borba održat će se izvan Otoka.

– Vidio sam Joshuinu izjavu i čini mi se kako je bio uzbuđen nakon te ponude. Ovaj tjedan ćemo znati sve, a ja vjerujem da će to biti 24. srpnja – rekao je Spencer Oliver i dodao:

– Saudijska Arabija bi mogla dobiti organizaciju meča, jer su to uspješno učinili i onda kada su se borili Andy Ruiz i Anthony Joshua. Priredba je bila odlična. Oni bi sigurno voljeli ponovno organizirati takav događaj. No vidjet ćemo, organizaciju će dobiti onaj tko plati više.

Dao je prijedlog i za drugu borbu…

– Ona će se dogoditi negdje u prosincu i to bi moglo biti na stadionu poput onog u Cardiffu – kazao je Spencer Oliver.

A Joshua je u svojoj posljednjoj objavi na Instagramu poslao Furyju poruku:

‘Stigle je pozitivna vijest. Upravo vežem tenisice za trčanje. 258 MGT i Matchroom Boxing su primili prvu službenu ponudu za lokaciju na kojoj ćemo dobiti apsolutnog prvaka svijeta. Pobjeda će biti moja! Više se nemaš gdje sakriti! Dolazim’.

Odgovori

Back to top button