Boks

Oleksandr Usyk želi pomoć Anthonyju Joshui: Bude li me trebao, doći ću u njegov kamp

Ukrajinski boksač, 35-godišnji Oleksandr Usyk je dvaput u godini dana pobijedio Anthonyja Joshuu. Prvo ga je svladao u rujnu prošle godine na prepunom Tottenhamovom stadionu Londonu kada mu je uzeo WBA (Super), IBF, WBO i IBO naslov prvaka teške kategorije, a bio je bolji i u nedavnom revanšu u Saudijskoj Arabiji.

Britanac se nakon meča u Džedi mentalno slomio. Joshua je pokazao drugu stranu sebe kada je bacio pojaseve, pa tražio obračun, a onda je napustio ring.

Ubrzo se vratio, uzeo mikrofon, pa imao poprilično čudan monolog, koji je prekidao tražeći ovacije za Usyka. Kasnije se ispričao i objasnio pod kakvim je pritiskom bio cijelo vrijeme.

Usyk je nekoliko puta ponovio kako ništa ne zamjera Joshui, te mu je ponudio pomoć.

– Bude li treba moju pomoć, otići ću u njegov kamp. On ima 32 godine i svakako bi trebao nastaviti trenirati i boksati. Anthony, nemoj stati! Naravno da me želio pobijediti, ali sada ne smije odustati. Mora nastaviti ići naprijed – kazao je Oleksandr Usyk, te se osvrnuo na trenutak kada se Anthony vratio u ring i uzeo mikrofon:

– Pogrešno je misliti da mi je ukrao trenutak. Rekao je što želi reći, ali hvala Bogu, pobjeda je bila moja. Anthonyja ne treba osuđivati zbog toga, on je sportaš na visokoj razini i dobar je čovjek. Napravio je pogrešku, siguran sam ne iz ljutnje. Jednostavno je bio tužan i razočaran zbog poraza.

Odgovori

Back to top button