Boks

Meč između Furyja i Joshues sve izgledniji, iz WBC-a poručili: To je Tysonova dobra volja

Furyjev promotor Frank Warren je potvrdio kako bi Kralj Cigana u studenom trebao boksati protiv Anthonyja Joshue.

Tyson Fury branit će pojas WBC-ova prvaka na boksačkoj priredbi u Velikoj Britaniji, a Eddie Hearn se zalaže da to bude Principality stadion u Cardiffu.

Warren ističe kako su ponudu iznijeli Joshuinom timu zajedno s raspodjelom zarade. Nešto više o tome otkrio je Fury u objavi na društvenim mrežama.

‘Bombardiraju me porukama i pitaju koliko nudim Joshui u raspodjelu zarade, 80-20, 70-30… No ja mu nudim omjer 60-40. Dajem mu 40 posto od honorara, jer želim da se ta borba dogodi. On sada nema izgovor odbiti taj meč’, poručio je Kralj Cigana.

A Anthony je prije nekoliko dana putem društvenih mreža potvrdio da želi meč protiv Furyja.

Čini se kako pregovori oko borbe brzo napreduju, a Furyjev promotor je ističe kako bi zarada od meča mogla biti rekordna.

– Meč bi se trebao održati u studenom u Velikoj Britaniji – rekao je Frank Warren i nastavlja:

– Fury inzistira da se britanski dvoboj održi kod kuće pred domaćim navijačima. Postoji ogroman interes britanske javnosti za tom borbom i ona će oboriti sve rekorde po PPV gledanosti. Kada dobijemo potvrdu Joshuina tima da se slažu s našom ponudom odmah krećemo s dogovorom za meč. Zajednički ćemo raditi da što bolje unovčimo tu borbu, a ja mislim da bi mogli dostići dva milijuna prodanih PPV prijenosa.

Joshuin promotor Eddie Hearn je izjavio kako je Cardiffov stadion jedino prikladno mjesto u Velikoj Britaniji za održavanje borbe u to doba godine.

– U to doba godine samo je jedno prikladno mjesto za održavanje takve priredbe, a to je Principality stadion u Cardiffu. Važno je naglasiti da sva zarada ostaje u Velikoj Britaniji – podvukao je Eddie Hearn.

Teškaši se već bore za poziciju koja bi mogla promovirati u jednog od sljedećih Furyjevih izazivača.

Andy Ruiz je pobijedio Luisa Ortiza u eliminator meču za WBC-ov pojas, a Deontay Wilder će u listopadu boksati protiv Roberta Heleniusa u drugoj eliminator borbi.

No WBC-ov predsjednik Mauricio Sulaiman ističe kako organizacija ne može Anthonyja Joshuu smatrati sljedećim izazivačem za naslov u teškoj kategoriji.

– Fury je u travnju imao obveznu obranu naslova, a ovo što on sada radi je njegova dobra volja. U studenom će WBC odrediti sve izazivače po kategorijama – kazao je WBC-ov predsjednik Mauricio Sulaiman i dodao:

– Fury protiv Joshue će uvijek biti zanimljiv meč, a posebno za Britance. Fury je bez sumnje najbolji teškaš današnjice i u najboljim je godinama.

Odgovori

Back to top button