Boks

Nikolina Ćaćić u finalu izgubila protiv srpske olimpijke Nine Radovanović

Naša najbolja boksačica Nikolina Ćaćić (21) osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 52 kg na 66. Bocskai memorijalu u Debrecenu, piše na službenoj stranici HBS-a.

Sve čestitke Nikolini, treneru Franji Kristiću i izborniku Anti Matasu na novom velikom uspjehu u vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji na jednom od najkvalitetnijih europskih turnira!

Nikolina je u finalu u izjednačenom, potpuno otvorenom meču izgubila od najbolje srpske boksačice, olimpijke Nine Radovanović (30) podijeljenom odlukom sudaca 4:1!

Nikolina Ćaćić otpočetka je pokušala zadržati Radovanović na distanci i plasirati joj kombinacije direkata, zaustaviti brze ulaske u klinč i serije iz blizine niže i brže srpske boksačice.

Nikolina je to uspijevala u prvoj rundi, kontrolirala je distancu, a svaki hitri ulazak Radovanović završavao je držanjem u klinču.

U drugoj je srpska olimpijka (četvrtfinalistica u Tokiju!) pojačala ritam, uspijevala u brzim naletima i kombinacijama skupljati bodove, a nije posustala ni u trećoj rundi koju je dobila jednoglasno.

Nikolina Ćaćić od Nine Radovanović izgubila je i krajem prošle godine u finalu Grand Prixa Zagreb!

Stil Nine Radovanović joj ne odgovara, hitra, eksplozivna boksačica iz Srbije i pritom deset godina iskusnija, uvijek pronalazi put kako nametnuti svoj ritam našoj Nikolini koja formu tempira za skoro Europsko prvenstvo U-22 u Poreču i kasnije Svjetsko prvenstvo u svibnju.

Uz Nikolinin uspjeh (dvije pobjede u Debrecenu), na ženskom turniru na Bosckai Istvan memorijalu nastupile su mlade Dea Bolanča i Ana Stojanović iz Pit Bulla koje su pokazale neosporni potencijal i vrlo se dobro nosile s iskusnijim, kvalitetnim suparnicama.

Odgovori

Back to top button