MMA

Dana White će nastaviti razgovore s Francisom Ngannouom kada se prvak vrati iz Kameruna

Predsjednik UFC-a Dana White ne zna kakva budućnost čeka prvaka teške kategorije Francisa Ngannoua u najvećoj MMA organizaciji.

Nije tajna kako se Kamerunac ne može dogovoriti s promocijom oko uvjeta u novom ugovoru kako bi nastavili suradnju.

Šef se nije pojavio na konferencije za medije nakon UFC 270 priredbe na kojoj Ngannou prvi put obranio pojas pobijedivši Ganea jednoglasnom odlukom sudaca.

Mnogi su to protumačili kako je Dana tom gestom želio poslati poruku prvaku, a također se nije pojavio ni na dodjeli pojasa nakon Francisova trijumfa.

No White otkriva kako između njega i Ngannoua nema zle krvi.

– Večerali smo s Francisom prije nego što je otišao u Kamerun. Vraća se za nekoliko tjedana i onda ćemo se ponovno sresti – kazao je Dana White.

Prvi čovjek najveće MMA organizacije osudio je ponašanje onih ljudi koji su ga nedavno prozivali da je svojim nepojavljivanjem u oktogonu nakon Francisove pobjede i kasnije na presici pokazao nepoštovanje prema prvaku.

Francis Ngannou je izjavio kako se neće više boriti ne bude li u novom ugovoru uvršteni njegovi zahtjevi koji uključuju bolju plaću, veću fleksibilnost i mogućnost da može boksati.

Vjeruje se kako će Ngannou bez obzira na istek ugovora ostati vezan u UFC-u još barem godinu dana ili još tri dodatne borbe.

A budu li postigli dogovor, novi ugovor će biti potpisan na pet godina. Detalji još nisu poznati.

Ngannou je tri tjedna uoči meča protiv Gane ozlijedio koljeno, te će nakon povratka iz Kameruna otići na operaciju.

Nakon toga čeka ga nešto duži oporavak, a borbama bi se mogao vratiti krajem ili početkom iduće godine.

Dana White još ne zna hoće li u međuvremenu organizirati borbu za privremenog prvaka teške kategorije.

– Ništa ne znam o tome, a moramo vidjeti i što će prvak odlučiti. Više ćemo znati za koji tjedan – istaknuo je UFC-ov predsjednik.

Odgovori

Back to top button