Boks

Marko Milun izgubio u polufinalu Bocskai memorijala i osvojio broncu

Marko Milun (25) nije se plasirao u finale superteške kategorije iznad 92 kg na 66. Bocskai memorijalu u Debrecenu, piše na službenoj stranici HBS-a.

U polufinalnom meču suci su jednoglasnom odlukom dali prednost mladom Irancu Ahmedu Hagagu (21) koji nastupa za Austriju, premda je Marko bolje otvorio meč i kontrolirao prvu rundu koju je dobio sa 3:2.

Milun je u prvoj rundi zadržao opasnog, nižeg udarača Hagaga na distanci i kažnjavao direktima njegove pokušaje približavanja i prodora.

Boksao je koncentrirano, oprezno bez srljanja, uspješno je ukrotio sve nasrtaje i nije dopustio austrijskom Irancu da nametne blisku borbu i zaprijeti snažnim udarcima iz klinča.

U drugoj rundi Hagag je pojačao ritam, češće i brže prilazio Milunu, uspio plasirati nekoliko kombinacija, dobio drugu rundu sa 4:1, a u trećoj ga je Milun ponovo odmaknuo direktima no austrijski Iranac prošao je s nekoliko kombinacija i suci su mu dodijeli rundu 5:0.

Suci su Hagagu honorirali agresivnost i hrabro upuštanje u borbu, jer nijednom nije uspio ozbiljnije pogoditi našeg prvaka. Isto tako Milun nije uspio povezati jaču kombinaciju koja bi uzdrmala Austrijanca i tako je našem prvaku propala prilika da se u finalu Debrecena sučeli moćnom brončanom brazilskom olimpijcu Abneru Junioru Teixeiri.

Marko Milun odradio je odličan prvi meč i svladao britanskog prvaka Orieja Deliciousa, koji je izgledao kao konkretniji boksač od Austrijanca, a s više inicijative mogao je eliminirati i čvrstog iranskog boksača pod austrijskom zastavom Ahmeda Hagaga.

Na 66. Bocskai memorijalu u muškom turniru nastupili su uz Miluna i naši mladi boksači Petar Cetinić, Noa Ježek i Leo Cvetković koji su u vrlo dobrim mečevima izgubili od kvalitetnih suparnika u 1. kolu.

Odgovori

Back to top button