Boks

Nikolina Ćaćić u finalu EP-a za boksačice do 22 godine, za zlato se bori protiv Hatice Akbas

Najbolja hrvatska boksačica, olimpijka Nikolina Ćaćić izborila je finale EP-a U-22 u Poreču i u utorak će dr boriti za naslov europske prvakinje u kategoriji do 52 kg, piše na službenoj stranici HBS-a.

Jednostavna cura iz Sesveta već s 21 godinom ispisala je povijest hrvatskog ženskog boksa – prva je donijela europske i svjetske medalje, a kao prva Hrvatica u povijesti izborila je nastup i pobjedu na Olimpijskim igrama.

Čudesna Nikolina u polufinalu EP-a u Poreču sigurno je, uvjerljivom, čistom jednoglasnom odlukom 5:0 u sve tri runde pobijedila Ukrajinku Sabinu Novosad.

Za europski tron Nikolina će se u utorak, 22. ožujka boriti protiv Turkinje Hatice Akbas koja je također jednoglasnom odlukom svladala predstavnicu Mađarske.

Nikolina je mladoj Ukrajinki održala školu boksa u polufinalu, ogledni seminar kako viša i dužih ruku boksačica treba koristiti svoje prednosti.

Ćaćić je Sabinu Novosad kontrolirala na distanci, odlično se kretala, a svaki pokušaj ulaska u klinč niže, čvrste Ukrajinke oštro je kažnjavala kombinacijama direkata i aperkata.

Kako je borba odmicala, ukrajinska boksačica sve se teže kretala i rjeđe upuštala u napade, spašavala se bacanjem u klinč, pa i doslovnim bacanjima, jer platila je danak serijama primljenih udaraca, a Nikolina je djelovala sve poletnije i moćnije.

Nikolina i trener Franjo Kristić sjajno su se taktički i psihološki pripremili za meč, a činjenica je da je Ćaćić zahtjevniji i puno izazovniji meč imala u četvrtfinalu protiv trofejne Irkinje Moorehouse koju je svladala sa 3:2.

Nikolina dosad u karijeri ima dva velika srebra, titule europske i svjetske doprvakinje u mlađim seniorkama, uz nastup i pobjedu na Olimpijskim igrama i kako sama kaže, vrijeme je za zlato.

Nikolina je prva od troje hrvatskih predstavnika izborila nastup u finalu EP-a, a u večernjem programu u nedjelju, 20. ožujka 2022. u polufinalima će se boriti Noa Ježek (71 kg) i Gabrijel Veočić (75 kg).

Odgovori

Back to top button