Boks

Nikolina Ćaćić europska doprvakinja, osvojila treće srebro na velikom natjecanju

Nikolina Ćaćić osvojila je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu U-22 za seniore i seniorke u Poreču u kategoriji do 52 kg, piše na službenoj stranici HBS-a.

U finalu je prekidom u prvoj rundi izgubila od Turkinje Hevatice Akbas.

Neiskusni sudac iz Estonije u ringu požurio je s tri brojanja u prvoj rundi čim su sijevnuli zadnji lijevi direkti snažne Turkinje, no to nisu bili udarci takve težine da bi ubrzali kraj borbe.

I naša boksačica rekla je da je bila šokirana i potpuno zbunjena ishitrenim brojanjima koji su je potpuno poremetila:

– Zbunilo me već prvo brojanje, nije bilo potrebno i nisam ni pošteno ušla u meč. Tražila sam distancu i dok sam razmišljala trebam li promijeniti taktiku, sudac je već brojio drugi put, pa odmah i treći put. Potpuno nepotrebno, nisu to bili udarci koji bi me ošamutili. Pa jačih je udaraca bilo u prva dva meča na Europskom prvenstvu protiv Irkinje i Ukrajinke, a da ne pričam o mečevima u olimpijskim kvalifikacijama i na Olimpijskim igrama!

Estonski sudac prema svim ocjenama upropastio je finale kao da sudi meč početnica u mlađim kadetkinjama, a ne borbu za zlato na Europskom prvenstvu. Nije dopustio ni da se borba razvije.

Sve čestitke Nikolini, treneru Franji Kristiću i izborniku Anti Matasu na osvojenoj srebrnoj medalji, na novom velikom uspjehu hrvatskog ženskog bosa!

Nikolina sada ima tri najsjajnija srebra – bila je europska i svjetska doprvakinja u mlađim seniorkama i sada je osvojila prvo veliko seniorsko odličje – postala je doprvakinja Europe za seniorke U-22 u Poreču.

Nikolina je osvojila sva tri odličja za hrvatski ženski boks na najvećim natjecanjima.

Plus što će ostati zapisana kao prva Hrvatica koja je izborila nastup na Olimpijskim igrama, a tek je nedavno navršila 21. godinu.

Na OI u Tokiju bila je najmlađa boksačica i borila se za četvrtfinale.

Srebro u Poreču uručio joj je Hrvoje Balen, član Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora koji je u Poreč došao s glavnim tajnikom HOO-a Sinišom Krajačom.

Na svečanoj dodjeli odličja bio je i glavni tajnik Svjetske boksačke federacije Istvan Kovacs.

Zlato u kategoriji do 52 kg ponijela je Turkinja Hatica Akbas, a brončane su reprezentativke Ukrajine i Mađarske.

Zahvaljujući Nikolini Hrvatska je samo među 12 zemalja od 39 prijavljenih koje su imale predstavnice u ženskim finalima.

U Poreču je upisala dvije sjajne pobjede nad Irkinjom Moorehouse i Ukrajinkom Novosad na putu do finala i srebra.

Odgovori

Back to top button