Boks

Zhang objasnio zašto je prihvatio meč protiv Hrgovića

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (14-0) bori se 7. svibnja protiv Kineza Zhileija Zhanga (23-0-1) u meču koji će dati obveznog izazivača za IBF-ovu titulu prvaka.

Njihov okršaj bit će sunaslovna borba boksačkog spektakla u Las Vegasu koju predvodi dvoboj između Canela Alvareza i Dmitrija Bivola.

Hrgoviću i Zhangu to će biti najvažniji meč u karijeri.

Filipovi promotori su dugo tražili protivnika za našeg teškaša, a ponudu je prihvatio kineski boksač, koji je na 13. mjestu IBF-ove ljestvice.

– Nitko nije želio meč protiv Hrgovića, a ja sam razmislio i donio odluku kako to moram učiniti zbog sebe i zbog boksačkog svijeta. To je najvažnija borba u karijeru, potpuno sam unutra i nikako je nemojte propustiti – istaknuo je Zhilei Zhang i dodao:

– Sretan sam što smo dogovorili borbu. Čekao sam tu priliku i ona je stigla, neću je propustiti.

Promotor Kalle Sauerland također je zadovoljan što Hrgović napokon ima respektabilnog protivnika.

– Konačno smo pronašli protivnika koji je bio spreman prihvatiti taj izazov. Dvaput smo prošli cijelu IBF-ovu ljestvicu dok Zhang nije prihvatio meč protiv Hrgovića. Sad imamo El Animala protiv Big Banga u borbi za priliku za najveću nagradu u boksu – rekao je Kalle Sauerland i nastavio:

– Bit će to epska bitka koja će zapaliti T-Mobile Arenu u Las Vegasu, a publika će na djelu vidjeti sljedećeg svjetskog prvaka.

I drugi promotor Eddie Hearn pozdravlja Zhangovu odluku da se bori protiv Hrgovića.

– Hvala Zhangu i njegovom timu što su prihvatili izazov. Obojica su vrlo moćni i znaju da su pobjedom na korak bliže nagradi, naslovu svjetskog teškaškog prvaka. U toj borbi neće biti uzmaka, bit će to pravi vatromet – istaknuo je Eddie Hearn.

Odgovori

Back to top button