Boks

Neporaženi Terence Crawford prekidom u desetoj rundi svladao Shawna Portera

Neporaženi američki boksač 34-godišnji Terence Crawford uvjerljivo je stigao do 38. profesionalne pobjede u karijeri i 29. nokautom.

Crawford je na priredbi u Michelob Ultra Areni u Las Vegasu prekidom u desetoj rundi pobijedio sunarodnjaka Shawna Portera (31-4-1). Bio je to Porteru prvi poraz nokautom u karijeri.

Crawford se odlično pripremio za protivnika koji je krenuo agresivno u meč. No uspio je primiriti Shawna, te je prva runda često završava u klinču.

U nastavku je Terence nametnuo svoj ritam, a tijekom treće runde je Porteru napravio posjekotinu iznad desnog oka.

Svaku Shawnovu agresivnost znao je ukrotiti i tražio je klinč. Porter je na dvije sudačke kartice od devet osvojio četiri runde, a jedan je sudac tri runde bodovao u njegovu korist.

No bodovanje više nije bilo važno kada je u desetoj rundi stigao prekid. Shawnov otac Kenny Porter, koji mu je ujedno i trener, počeo je mahati bijelim ručnikom i dao do znanja sucu da prekine meč.

Početkom runde Porter se dvaput našao na podu i bez obzira na to što je nastavio meč, otac je odlučio prekinuti borbu.

Terence Crawford obranio je tako naslov WBO-ova prvaka u velter kategoriji i možda je napokon stiglo vrijeme da se obračuna s Errolom Spenceom (27-0), vlasnikom WBC-ova i IBF-ova pojasa prvaka.

Odgovori

Back to top button