Karate

Lucija Lesjak ima svjetsku broncu: Vjerujem kako mogu mnogo više od toga

Lucija Lesjak i Anđelo Kvesić vraćaju se kući s brončanim medaljama sa Svjetskog prvenstva u karateu iz Dubaija. Međimurka je u borbi za broncu pobijedila Čehinju Martinu Sachovu s 3:2, a Anđelo je bio bolji od Španjolca Babakara Sackho Seka s 5:0.

Hrvatskoj reprezentativki to je prva pojedinačna medalja na velikim seniorskim natjecanjima. Bila je član brončane ekipe na nedavnom EP-u u Poreču.

Prije dvije godine osvojila je i naslov svjetske prvakinje u konkurenciji mlađih seniora.

– Sretna sam i zadovoljna, ali trebat će još vremena da shvatim što se ovdje dogodilo. Vjerujem kako mogu mnogo više od toga – kazala je Lucija Lesjak, brončana u kategoriji iznad 68 kilograma, za službenu stranicu HKS-a.

Anđelo Kvesić je poslije Linza prije pet godina, osvojio drugu pojedinačnu medalju na SP-ima, što je u dosadašnjoj povijesti hrvatskog karatea u pojedinačnim nastupima u konkurenciji natjecatelja uspjelo još samo Junioru Lefevreu (zlato u Münchenu 2000., srebro u Madridu 2002.).

– Ponovno sam osvojio svjetsku medalju, koju sam toliko želio i za koju sam toliko radio. Napravio sam neke propuste na zadnjem EP-u, ali hvala Bogu sve se isplatilo – istaknuo je Anđelo Kvesić, koji je osvojio broncu u kategoriji iznad 84 kilograma.

Anđelov brat Ivan Kvesić izgubio je dvoboj za brončanu medalju protiv Francuza Jessieja da Coste 2:4.

– Svaki put bilo je blizu, sad sam vjerovao da će se trud isplatiti na kraju godine. Peti sam, nije to loš rezultat, ali ostao sam medalju. Idemo dalje – podvukao je svjetski prvak u kategoriji -84 kg iz Madrida prije tri godine.

Odgovori

Back to top button