Boks

Neporaženi Bivol zaustavio Canela i stigao do 20. pobjede u karijeri

Dmitrij Bivol je na boksačkoj priredbi u Las Vegasu jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Canela Alvareza i zadržao WBA-ov pojas prvaka poluteške kategorije.

Neporaženom Rusu to je bila 20. pobjeda u karijeri, dok je Canelu to drugi poraz od rujna 2013. kada je izgubio protiv Floyda Mayweathera Jr.-a.

Meksička zvijezda je nakon 16 mečeva bez poraza i osam pobjeda u nizu ovaj put morala priznati da je netko bio bolji.

Sva tri suca prednost su dali ruskom boksaču, bilo je tri puta 115-113.

Bivol je sjajno koristio svoju visinu (12 centimetara je viši od Canela) te je prednjim direktom držao distancu.

Rus je u drugoj rundi pokazao raskoš svog talenta, te je kombinacijama stvarao mnogo problema protivniku. Meksikanac je dobivao sve više udaraca.

Canelo je stalno pritiskao, ali je Bivol bio konkretniji. Alvarezovo lice je već u trećoj rundi bilo crveno, no dobro je uzvraćao udarce.

U šestoj rundi i Bivolovo lijevo oko je nateklo od Canelovih desnih aperkata. Rus je sjajno boksao u prvoj polovici meča i držao Alvareza daleko od sebe.

Bivol je i u nastavku meča nastavio istom taktikom, te je zadavao više udaraca od suparnike. Canelo nije mogao ništa učiniti kako bi preokrenuo meč.

Meksikanac je nakon borbe izjavio kako želi aktivirati klauzulu za instant revanš, no u rujnu bi se trebao boriti protiv Golovkina.

– Bivol je sjajan prvak. Želim uzvrat. Ovdje priča ne završava – kazao je Canelo.

Odgovori

Back to top button