Boks

Nekadašnji prvak zabrinut što Tysona Furyja možda više nećemo vidjeti u ringu

Bivši svjetski prvak u super srednjoj kategoriji George Groves je u nedavnom intervjuu izjavio kako boksački fanovi možda više neće gledati Tysona Furyja u akciji.

Naime, Kralj Cigana se nakon lanjske borbe protiv Francisa Ngannoua, u kojoj je Britanac pobijedio podijeljenom odlukom sudaca, borbama trebao vratiti 17. veljače u meču za ujedinjenje naslova teške kategorije protiv Oleksandra Usyka.

No Fury je na sparingu s našim teškašem Agronom Smakićijem zaradio posjekotinu na desnom oku te je otkazao meč. Dvoboj je odmah dobio novi datum – 18. svibnja u Saudijskoj Arabiji.

Neki sumnjaju kako će se meč između Furyja i Usyka uopće neće održati, a među njih spada i George Groves nakon glasina da Kralj Cigana još nije iznio plan za pripremni kamp uoči nove borbe koja je za tri mjeseca.

– Priča se kako je Fury imao užasan kamp, a pripreme nikakve. Dokaz za to je borba protiv Ngannou – rekao je George Groves za iFL TV i nastavio:

– Pa, neka mi netko objasni kao može zadobiti takvu ozljedu ako ima sjajan kamp, ​​visoke ciljeve i želi svijetu pokazati da može pobijediti Ukrajinca i osvojiti pojaseve prvaka. Teško će mu biti mentalno i emocionalno preboljeti sve te događaje. Ne znam može li se to preokrenuti u jednom danu. Možda više nikada nećemo vidjeti Furyja kako se bori, tko zna?

Odgovori

Back to top button