Boks

Wilder nakon pogreške vraćen na WBA-ovu ljestvicu teškaša, Filip Hrgović ispao iz poretka

Bivši svjetski prvak teške kategorije Deontay Wilder je krajem prošle godine jednoglasnom odlukom sudaca izgubio protiv Josepha Parkera.

Brončanom bombarderu je to bila tek druga borba u zadnjih dvije godine, a valja istaknuti kako je u meču ranije nokautom u prvoj rundi svladao Roberta Heleniusa.

Nakon neuvjerljivog nastupa mnogi su posumnjali kako je Wilder možda više nema želje nastaviti karijeru, no prije nekoliko dana objavljena je snimka s treninga, te je najavio skori povratak u ring.

Kao što se i moglo očekivati, Deontay je nakon poraza pao u poretku na boksačkim ljestvicama, a WBA ga je izbrisala. Organizacija je priznala pogrešku i vratila ga u poredak najboljih svjetskih teškaša.

‘Deontay Wilder ponovno je u poretku i to na devetom mjestu, a kao kriterij su obzir uzeti aktivnost, rekord i kvaliteta protivnika. Ranije je pogreškom ispao s ljestvice’, piše WBA u svom priopćenju.

Wilder je uskočio na mjesto Jarrella Millera, koji je iste večeri izgubio od Daniela Duboisa.

Iz WBA su također poručili kako je Filip Hrgović izbačen iz poretka, a umjesto njega je ušao Kubrat Pulev.

‘Hrgović ispada iz poretka, jer će ga druga organizacija imenovati za službenog izazivača. Kubrat Pulev ulazi na poziciji broj deset, jer će se 30. ožujka boriti protiv Charra’, poručili su iz WBA-a.

Ljestvicu WBA-ove teške kategorije pogledajte OVDJE.

Odgovori

Back to top button