Boks

Mike Tyson za Foremana kaže da je najteži udarač: Ne bih se mogao mjeriti s nekim tko je tako velik

Meč između dviju boksačkih legendi Georgea Foremana i Mikea Tysona nikada se nije dogodio, premda bi mnogi, prije tridesetak godina, rado vidjeli njihov okršaj.

Nema sumnje kako bi ta borba jamčila eksploziju akcije u ringu uz mnogo sjajnih i snažnih udaraca.

Boksački fanovi često spominju taj meč o kojem su sanjali, ali i o mnogim drugim dvobojima koji se nikada nisu dogovorili.

I ponovno se postavlja pitanje tko bi pobijedio u meču između Tysona i Foremana. Jedino što je izgledno da bi meč završio – nokautom.

Na kraju karijera obojica zajedno imaju 112 pobjeda nokautom.

Foreman (76-5, 68 KO) je karijeru završio u studenom 1997. porazom protiv Shannona Briggsa, a Tyson (50-6, 2 NC, 44 KO) je posljednji meč imao u lipnju 2005. kada je izgubio od Kevina McBridea.

– Netko će završiti u nokautu. Možda ću to biti ja, ali jedan od nas će pasti – rekao je Foreman nakon jedne od svojih povratničkih borbi kada se silno želio boriti protiv Tysona. Ali tko bi pao?

Nedavno je Mike Tyson istaknuo kako je Foreman najteži udarač u povijesti, te kako se ‘ne bi mogao mjeriti s nekim tko je tako moćan’.

– George Foreman je najteži udarač – rekao je Tyson i dodao:

– Ne bih se mogao mjeriti s nečijom snagom tko je tako velik, s tolikom masom. Jedina stvar koja mi je omogućila da budem uzbudljiv je što sam udarao mnogo brže od svih drugih momaka.

Odgovori

Back to top button